«Αντίο» λέει ο Νταβούτογλου- Εν αναμονή της αντικατάστασης του

14:24 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να παραιτείται από το αξίωμα του. Όπως μάλιστα ξεκαθαρίστηκε την Πέμπτη στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου θα αποφασισθεί πως θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Μίλησε για την αποχώρηση του ο Τούρκος Πρωθυπουργός:

Για την αποχώρηση του μίλησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος επιβεβαίωσε πως δεν επιθυμεί

να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο του Μαΐου.

Παράλληλα, ο Νταβούτογλου επισήμανε πως θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως βουλευτής στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και εν συνεχεία απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη του AKP «να αποφύγουν οποιαδήποτε διάσπαση του κόμματος».

Και πρόσθεσε:

Δεν αισθάνομαι αποτυχημένος ή πως μετανιώνω που πήρα αυτή την απόφαση

Σάλο στις τούρκικες εφημερίδες από την απόσυρση του Αχμέτ Νταβούτογλου:

Η Hurriyet γράφει: «Ο Νταβούτογλου αποσύρεται» και η Milliyet κάνει λόγο για «Δημοκρατική Μετάβαση»η οποία, όπως ξεκαθαρίζει «συμφωνήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο».

Σχετικό δημοσίευα της Hurriyet την Τετάρτη έκανε γνωστή την είδηση επισημαίνοντας πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραίτηση. Ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του έχει πει πως δεν έχει κάποιο κόλλημα με την εξουσία και ότι θ’ άφηνε τη θέση του για το καλό του κόμματός του.

Γιατί αποχωρεί ο Νταβούτογλου;

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.

Αξίζει να τονισθεί πως Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει στα χέρια του τα ηνία του AKP, δεν φαίνεται να έμεινε και πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Νταβούτογλου έδειξε να διαπραγματεύεται μόνος του τη συμφωνία για την προσφυγική κρίση.

The post «Αντίο» λέει ο Νταβούτογλου- Εν αναμονή της αντικατάστασης του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα