Ανθρωποκυνηγητό στο Βέλγιο – Συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών στην Ευρώπη

20:15 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέο ανθρωποκυνηγητό εξελίχθηκε στο Βέλγιο, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων που μπορεί να συνδέονται με τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τρίτη 22 Μαρτίου, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες,

όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πυροβόλησαν ύποπτο άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να ελεγχθεί το σακίδιο που μετέφερε στην πλάτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ακόμα τρία άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που τελικά αποτράπηκε από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης επιχείρησης στο Schaerbeek των Βρυξελλών.

VIDEO: Bomb robot tests 'neutralized' suspect at #Schaarbeek tram stop in #Brussels pic.twitter.com/1dqYZCQHgS @Haedwo https://t.co/vyiGoNfIqI

— RT (@RT_com) March 25, 2016

Οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου έχουν δώσει στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής, μόνο τα μικρά ονόματα δύο εκ των συλληφθέντων. Πρόκειται για τους Ταουφίκ Α. και Σαλά Α. ενώ έως τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη νωρίτερα στο δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη στο Schaerbeek.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μπαράζ συλλήψεων υπόπτων που μπορεί να σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς από την Πέμπτη 24 Μαρτίου συνελήφθησαν στο Βέλγιο, συνολικά εννέα ύποπτοι, ενώ στη Γερμανία ακόμα δυο.

Σημειώνεται πως τρεις από τους παραπάνω συλληφθέντες, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι από τις βελγικές αρχές, ενώ υπό κράτηση ακόμα βρίσκονται οι Αμπού Α. και Φαϊσάλ Σ. και ένα ακόμα άτομο, τα στοιχεία του οποίου ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας συνεχίζουν πυρετωδώς να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών υπόπτων, που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, προσπαθώντας να ξετυλίξουν το νήμα του σχεδίου δράσης των τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως τρεις δράστες από τις επιθέσεις των Βρυξελλών είναι νεκροί και ακόμα δύο καταζητούνται από τις αρχές, την ίδια στιγμή που η ζωή στο Βέλγιο επιστρέφει σιγά σιγά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, με το επίπεδο συναγερμού να έχει μειωθεί από το 4 στο 3.

Στο μεταξύ οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, επιβεβαίωσαν πως ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών, είναι ο Νατζίμ Λαχραουί, ο οποίος κατασκεύασε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που σκόρπισε το θάνατο στο βελγικό αεροδρόμιο, αλλά και στο Μπατακλάν στο Παρίσι, το Νοέμβριο του 2015.

The post Ανθρωποκυνηγητό στο Βέλγιο – Συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα