Συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα στην Ειδομένη

18:42 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια ημέρα συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα στην Ειδομένη, με ομάδα προσφύγων να επιχειρεί να αποτρέψει τη μεταφορά προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες νέες εντάσεις δημιουργήθηκαν στην Ειδομένη, εκεί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ομάδα προσφύγων οι οποίοι εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη,

επιχείρησαν να αποτρέψουν την επιβίβαση άλλων προσφύγων και μεταναστών σε ένα από τα 20 πούλμαν, που βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κέντρο φιλοξενίας στη Βέροια.

Η ομάδα διαμαρτυρόμενων προσφύγων, με φωνές και συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων, προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιβίβαση των προσφύγων στο πούλμαν, ενώ λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε για περίπου μισή ώρα και σιωπηλή διαμαρτυρία.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Παρασκευής η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενημέρωσε ομάδα προσφύγων έτσι ώστε να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας που βρίσκεται στην Ειδομένη, καταγεγραμμένα βρίσκονται 400 μόλις άτομα, συριακής κατά κύριο λόγο καταγωγής.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αποφασισμένη να εμποδίσει την εισροή προσφύγων, η Βουλγαρία δηλώνει έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Βούλγαρου Πρωθυπουργού, η Βουλγαρία είναι διατιθεμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να σταματήσει τους πρόσφυγες.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα η βουλγαρική Κυβέρνηση, ετοιμάζεται να χτίσει φράχτες φοβούμενη την εισροή μαζικών προσφυγικών ροών, λόγω του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε:

Η κύρια απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα