Ανθρώπινο λάθος η αιτία της σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία

16:44 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Ανθρώπινο λάθος η αιτία της σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία σύμφωνα με τον Εισαγγελέα.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η σύγκρουση των δύο τρένων στην Γερμανία, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και στοίχησε την ζωή σε 11 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες ακόμα.

Ο ανώτερος εισαγγελέας Wolfgang Giese κατηγόρησε έναν 39χρονο εργαζόμενο στη σηματοδότηση για αμέλεια που οδήγησε στο δυστύχημα.

«Αν είχε συμμορφωθεί με τους κανόνες … τότε δεν θα υπήρχε

καμία σύγκρουση μεταξύ των αμαξοστοιχιών» είπε ο Wolfgang Gieseκαι συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τεχνικό πρόβλημα… οι έρευνες μας κατέληξαν στο ότι ήταν ανθρώπινο λάθος το οποίο είχε καταστροφικές συνέπειες».

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου κοντά στην πόλη Bad Aibling, περίπου 60 χλμ νότια του Μονάχου.

Ο εργαζόμενος της σηματοδότησης, ο οποίος έδωσε σήμα και στα δύο τρένα να κινηθούν στη μονή γραμμή από αντίθετες κατευθύνσεις, έκανε μια κλήση έκτακτης ανάγκης μετά την συνειδητοποίηση του λάθος του, είπε ένας άλλος εισαγγελέας, ο Juergen Branz. «Αλλά έμεινε αναπάντητη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εργαζόμενος παραδέχθηκε το λάθος του τη Δευτέρα, εξήγησε ο Εισαγγελέας Giese, προσθέτοντας ότι ο 39χρονος δεν βρίσκεται υπό προληπτική κράτηση καθώς η δράση δεν ήταν σκόπιμη.

Η αστυνομία δήλωσε πως τουλάχιστον 16 άτομα έχουν τραυματιστεί βαριά ενώ 63 φέρουν ελαφρύτερους τραυματισμούς.

The post Ανθρώπινο λάθος η αιτία της σύγκρουσης των τρένων στη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα