Η 18χρονη καρδιοπαθής που λύγισε το internet μιλώντας για την προσωπική της ιστορία, στο iPop.gr

16:05 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Νεκταρία Αναστασοπούλου, η νεαρή κοπέλα η οποία κατάφερε μ’ ένα μόνο video της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να «λυγίσει» το διαδίκτυο και να ευαισθητοποιήσει ακόμα και όσους δε γνωρίζουν πολλά για την καρδιοπάθεια είναι μόλις 18 χρονών και ξέρει να παλεύει περισσότερο από κάθε άλλο άτομο της ηλικίας της για τη ζωή.

Το video της δεν είχε σαν στόχο τις πληγωμένες

καρδιές από τον Άγιο Βαλεντίνο αλλά να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την άλλη μεγάλη σημασία που έχει η 14η Φεβρουαρίου και που οι περισσότεροι αγνοούμε, την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενούς Καρδιοπάθειας.

Δεν χρησιμοποίησε δακρύβρεχτα σχόλια ούτε μας μίλησε σαν να βιώνει κάποιο πρόβλημα. Μας παρουσίασε την ιστορία της με χιούμορ και έκανε ακόμα και τους πιο σκληρούς ανθρώπους να συγκινηθούν, ενώ αυτή χαμογελούσε. Με το δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της το οποίο δημοσίευσε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου γνωστοποίησε σε όλους ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι επίσης η μέρα Παγκόσμια Ημέρα Συγγενούς Καρδιοπάθειας. Έδειξε πως τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να μας πηγαίνει πίσω και τόνισε πως η ζωή ακόμα κι αν έχει δυσκολίες είναι το πιο όμορφο αγαθό που χαρίστηκε απλόχερα σε όλα τα άτομα.

Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της. Zήσε την κάθε μέρα, ρούφα τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα

Η Νεκταρία Αναστασοπούλου με άνεση και αποφασιστικότητα έδειξε τα σημάδια της on camera από τις 3 επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς που έχει κάνει μέχρι σήμερα και μοιράστηκε την ιστορία της με τους πάντες.

To iPop.gr επικοινώνησε με την Νεκταρία και έμαθε μέσα από τα λόγια της πως «ειλικρινά δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της».

Πώς πήρες την απόφαση να γυρίσεις το video;Ουσιαστικά ήταν μια αυθόρμητη κίνηση. Βλέπω γενικότερα βιντεάκια από youtubers και μου φάνηκε ενδιαφέρον να κάνω το δικό μου video. Το θεώρησα καλύτερο να γίνει έτσι από το να δημοσιεύσω ένα κείμενο. Δεν ήθελα να είναι απρόσωπο και έτσι πήρα στο χέρι μου το κινητό και ξεκίνησα.Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;Πραγματικά δε μπορώ να περιγράψω ότι έχει ζήσει από την ημέρα που δημοσίευσα το video. Το κοινοποίησαν άνθρωποι οι οποίοι δεν πίστευα πως θα το έκαναν. Έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα. Άτομα τα οποία δεν γνωρίζω μου εμπιστεύονται τις ιστορίες τους και μου ζητούν τις συμβουλές τους.

Τι διαφορές έχει η καθημερινότητα σου και με των ατόμων που δεν έχουν καρδιοπάθεια; Στη δική μου κατάσταση η καθημερινότητα είναι φυσιολογική. Δεν μπορώ να πω πως αντιμετωπίζω προβλήματα εκτός από δύσπνοια. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορώ να κάνω γυμναστική σε έντονους ρυθμούς. Αποφεύγω το τρέξιμο και γενικότερα την ένταση, προτιμώ τη γιόγκα.Γνωρίζουμε ότι σπουδάζεις στο Παιδαγωγικό. Έχει κάποια σχέση το επάγγελμα που επέλεξες με την ασθένεια σου;Η αλήθεια είναι πως τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά. Ίσως αυτή η έλξη να συνδέεται με το θέμα μου, αφού αρκετές φορές που έχω νοσηλευτεί σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού μ΄άρεσε να επισκέπτομαι τα play rooms που υπάρχουν και να ασχολούμαι με τα παιδιά προσπαθώντας να τα κάνω να χαμογελάσουν.Τι πιστεύεις πως σε κρατάει πίσω και τι σου δίνει ώθηση να προχωρήσεις μπροστά;Δεν νομίζω πως υπάρχουν πράγματα τα οποία με κρατούν πίσω. Έχω πολύ μεγάλη στήριξη από την οικογένεια μου η οποία μου δίνει δύναμη να προχωρήσω μπροστά και με κάνει να βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.Υπάρχουν στιγμές που άτομα τα οποία γνωρίζουν την ασθένεια σου σε έχουν κάνει να νιώσεις άβολα; Ειδικά μετά το video με τα μηνύματα που έχω λάβει βλέπω πως ο κόσμος με στηρίζει. Υπήρχαν, όμως, και λίγες περιπτώσεις που έχω νιώσει άβολα. Δεν μπορώ, όμως, να πω πως έχω πέσει θύμα bullying.Πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου;Δεν ξέρω καθόλου. Θεωρώ, όμως, πως είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που είμαι 18 ακόμα ετών.Τι θα σύστηνες στα άτομα τα οποία βιώνουν προβλήματα υγείας;Φυσικά δύναμη και αγάπη. Από ΄κει και πέρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατάμε. Δεν αξίζει να χαραμίζουμε τη ζωή μας, πρέπει να τη ζούμε. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά η ζωή είναι πολύ όμορφη.

Δεν αξίζει να χαραμίζουμε τις στιγμές μας για βλακείες. Ζήστε την κάθε μέρα σας όσο καλύτερα γίνεται, μην αγχώνεστε και μη στενοχωριέστε για πράγματα που δεν αξίζουν

Δείτε το video που έχει γίνει viral και πάρτε μαθήματα ζωής:

Χρονια πολλα σε ολους τους ερωτευμενους και φυσικα σε ολους εμας τους καρδιοπαθεις

Keywords
Τυχαία Θέματα