Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας

14:32 9/6/2020 - Πηγή: iPop

Η σταδιακή άρση των περιορισμών φέρνει και άνοιγμα στα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας. Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε επίσημα τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τους Ιταλούς τουρίστες, αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου.

Όσα ειπώθηκαν για το άνοιγμα στα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας

“Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών και

εξέφρασε την ελπίδα “οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας”.

Ο Ιταλός ομόλογός του δήλωσε ευτυχής για το άνοιγα των συνόρων.

Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στην Ιταλία τα σύνορα μέχρι το τέλος του μήνα, αίροντας οποιοσδήποτε περιορισμούς για καραντίνα σε Ιταλούς τουρίστες

Η Ιταλία δεν ανήκε στις 29 χώρες που θα μπορούν να στείλουν πολίτες τους χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου, λόγω των αρνητικών επιδημιολογικών αποτελεσμάτων της.

Αυτό είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρώμης, με τον Ντι Μάιο να δηλώνει ότι “η Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για το άνοιγμα εκ νέου με την Ιταλία”.

Όμως, τώρα ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας και θα αρχίσουν να επιτρέπονται τουρίστες απ’ τη γειτονική χώρα.

Οι πρώτες χώρες που στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα, εκτός απ’ την Ιταλία, είναι οι εξής:ΑλβανίαΑυστραλίαΑυστρίαΒόρεια ΜακεδονίαΒουλγαρίαΓερμανίαΔανίαΕλβετίαΕσθονίαΙαπωνίαΙσραήλΚίναΚροατίαΚύπροςΛετονίαΛίβανοςΛιθουανίαΜάλταΜαυροβούνιοΝέα ΖηλανδίαΝορβηγίαΝότια ΚορέαΟυγγαρίαΡουμανίαΣερβίαΣλοβακίαΣλοβενίαΤσεχίαΦινλανδία

Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H νεότερη λίστα, όπως θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

“The Greek Summer State of Mind”: Το μήνυμα του ελληνικού τουρισμού (Video)

Το άρθρο Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα