Ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών | Η αντίδραση των κομμάτων στην απόφαση του ΕΣΡ

22:16 6/7/2017 - Πηγή: iPop

7 τηλεοπτικές άδειες (αντί για 4) πανελλαδικής εμβέλειας αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά την ολοκλήρωση της ολοήμερης συνεδρίασης. Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην απόφαση του ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ ενημέρωσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, «στερώντας από το Δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να

έχουν εισπραχθεί».

Η ανεξάρτητη αρχή μπορεί και οφείλει πλέον να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός. Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά

Στα θετικά της γνωμοδότησης του ΕΣΡ, όπως είπε ο κ. Παππάς, είναι ότι τα επτά κανάλια με 400 εργαζόμενους δίνουν 2.800 εργαζόμενους, «περισσότεροι απ´όσους εργάζονται σήμερα».

Τόνισε επίσης πως έχει καταρρεύσει πλέον η επιχειρηματολογία ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και πως οι άδειες μπορεί να είναι απεριόριστες.

Τόνισε επίσης πως την Παρασκευή υπογράφεται η υπουργική απόφαση για να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Ασημακοπούλου: Tο καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης έχει πέσει στο κενό

Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε πως το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό.

Μετά τον ενταφιασμό του αντισυνταγματικού νόμου του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη κ. Παππά από το ΣτΕ, το Ε.Σ.Ρ. βάζει την ταφόπλακα στη μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Ποτάμι: Εκεί που χωρούσαν μόνο τέσσερις άδειες, χωρούν τουλάχιστον επτά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσίοδρας χαρακτήρισε την απόφαση του ΕΣΡ «κόλαφο» για την Κυβέρνηση ενώ εξέφρασε την ελπίδα του να μην κινηθεί ξανά αντισυνταγματικά η Κυβέρνηση και να μην υπονομευτεί η απόφαση του ΕΣΡ.

Η απόφαση του ΕΣΡ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Επικαλούνταν το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και επέμεναν στις τέσσερις άδειες, γιατί υποτίθεται ότι μόνο τόσες χωρούσαν. Τώρα το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι μπορούν να δοθούν τουλάχιστον επτά πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες…Το Ποτάμι από την αρχή της διαδικασίας είχε μιλήσει για οκτώ άδειες

«Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση, που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές, δεν θα κινηθεί ξανά αντισυνταγματικά, επιχειρώντας με διάφορα τερτίπια να υπονομεύσει την απόφαση», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

The post Ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών | Η αντίδραση των κομμάτων στην απόφαση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα