Αίγινα: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα- Συνεχίζονται οι έρευνες

20:19 6/7/2017 - Πηγή: iPop

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αίγινα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Οι δύο ναυτικοί απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά και κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά

ζήτησε την συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για το δυστύχημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο άτυχων ψαράδων ζήτησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο προσεχτικά στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το δυστύχημα, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ψαράδες ήταν έμπειροι με τη θάλασσα και γνώριζαν κολύμπι.

Μεταξύ άλλων, έθεσε τα ερωτήματα γιατί το πλοίο-υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, αλλά και γιατί το σκάφος του λιμενικού σώματος δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου και του μέλους του πληρώματος υποστήριξα ότι το πλοίο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να ειδοποιηθούν οι δύο άτυχοι ψαράδες.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό. Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αίγινα.

The post Αίγινα: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα- Συνεχίζονται οι έρευνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα