Η ευτυχία κρύβεται στις σελίδες των βιβλίων, ανακάλυψέ την!

21:06 6/7/2017 - Πηγή: iPop

Από μικρά μας έλεγαν πως η ανάγνωση βελτιώνει τη νοημοσύνη μας. Ακόμη ότι αν διαβάζουμε εκπαιδευτικά βιβλία θα «ανοίξει» ο εγκέφαλός μας και θα αποκτήσουμε σφαιρικές γνώσεις.

Μερικές φορές όμως έχουμε την ανάγκη από βιβλία πιο «ανάλαφρα». Βιβλία ψυχολογίας, θρίλερ, περιπέτειας…αναλόγως τη διάθεση μας.

Και αυτά τα βιβλία έχουν τα δικά τους οφέλη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα η ανάγνωση αποκλειστικά και μόνο για δική σου ευχαρίστηση θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχολογία σου, στην καθημερινότητα το και

θα μπορούσε να σε ενθαρρύνει να κάνεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου.

Η έρευνα η οποία έγινε στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, έδειξε πως τα βιβλία δεν μπορούν να σε κάνουν απλώς χαρούμενος, αλλά σε κάνουν πιο ανεκτικό και σου δίνουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να μπορείς να πάρεις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή σου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν πως περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενηλίκων έχουν εμπνευστεί για να κάνουν ορισμένες θετικές αλλαγές στη ζωή τους μετά από την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Το 36% των ανθρώπων αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι, το 19% δήλωσε πως αναζήτησε ένα καινούργιο χόμπι και το 20% βρήκε το κίνητρο για να φροντίσει περισσότερο για την υγεία του.

Επιπλέον, τα βιβλία φαίνεται πως επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους άλλους.

Το 50% των ανθρώπων ισχυρίζεται πως η ανάγνωση τους έκανε περισσότερο συμπαθητικούς και το 17% πως τους έκανε πιο ψύχραιμους στην αντιμετώπιση μιας διαφωνίας.

Η έρευνα επίσης έδειξε πως η ανάγνωση έχει τεράστια επίδραση και στο άγχος, με το 41% των ανθρώπων να θεωρούν ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουν ενώ το 38% επικαλείται το διάβασμα ως το νούμερο ένα τρόπο να αντιμετωπίσουν το άγχος.

Έχει επίσης ενδιαφέρον, πως οι χαρακτήρες των βιβλίων από τους οποίους εμπνέονταν περισσότεροι οι άνθρωποι δεν ήταν οι πιο γενναίοι ή οι πιο πιστοί., αλλά αυτοί που παρουσιάζοντας ως ατελείς χαρακτήρες ή αστείοι.

Γι’ αυτό σου προτείνουμε να πάρεις το βιβλίο σου, να πας σε μια παραλία και να το αφήσεις να σε συνεπάρει στον δικό του κόσμο!

Photo: Shutterstock

The post Η ευτυχία κρύβεται στις σελίδες των βιβλίων, ανακάλυψέ την! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα