Tο σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος

20:21 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Πλάνο για να μην επιτραπεί στα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος αλλά και διαχείρισης των μπλόκων των αγροτών στις εθνικές οδούς της χώρας προσπαθεί να εκπονήσει η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο καθώς είναι άγνωστο ακόμα το πως θα δράσουν οι αγρότες και με τί δυνάμεις σκοπεύουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ

προσπαθούν να βρουν μία λύση.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν άτομα από τη Τροχαία για τη ρύθμιση της κίνησης, την Ασφάλεια για τη συλλογή πληροφοριών που έχει να κάνει με τα σχέδια και τις κινήσεις των αγροτών και τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων που ανήκουν τα ΜΑΤ στην περίπτωση που υπάρξει ένταση και χρειαστεί αντιπαράθεση αγροτών – ενστόλων.

«Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ο ΚΟΚ, όμως αυτό δεν ξέρουμε αν αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου μερικών δεκάδων τρακτέρ για συμβολικούς λόγους όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη» τονίζει στέλεχος της Κατεχάκη και συνεχίζει εξηγώντας πως «το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα».

Μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ έχει κάνει ανάκληση σε άδειες και ρεπό και πληροφορίες θέλουν να υπάρχει πιθανότητα αναβολής του ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος να αφορά τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.

Κύκλος 1: Πιάνει από τη Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής. Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους αγρότες θα οδηγήσουν τα τρακτέρ εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό.Κύκλος 2: Πιάνει από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εισόδου σε τρακτέρ.Κύκλος 3: Η πλατεία Συνάγματος και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και διμιρίες των ΜΑΤ θα απαγορεύουν την κίνηση σ’ όλα τα οχήματα.Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα μπλόκα στις εθνικές οδούς:

Ρυθμίζοντας την κυκλοφορία:

Στα σημεία όπου τα τρακτέρ έχουν κλείσοι τις εθνικές οδούς η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός με στόχο να ρυθμίζει την κυκλοφορία και να διοχετεύουν την κυκλοφορία σε παρακαμπτήριες οδούς.

Εντάσεις:

Στην περίπτωση όπου υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των αγροτών και διερχόμενων οδηγών τον λόγο θα παίρνουν τα ΜΑΤ με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα ή να παρέμβουν στην περίπτωση η κατάσταση αρχίζει να εκτροχιάζεται.

Αν η κατάσταση ξεφύγει:

Στο ακραίο σενάριο που οι αποκλεισμοί έχουν πολυήμερη διάρκεια και ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στους δρόμους ξεφύγει και είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν ως αγρότες θα παρεμβαίνει η Ασφάλεια που έχει ως ρόλο να μεταβεί στα μέτωπα των κινητοποιήσεων και να συγκεντρώσει πληροφορίες για άτομα περίεργα και ταραξίες.

Κόκκινος συναγερμός:

Ο “κόκκινος συναγερμός” είναι το ακραίο πλάνο που υπάρχει στο τραπέζι της ΕΛΑΣ. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που τα ΜΑΤ δεν μπορούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και υπάρχουν συγκρούσεις με τραυματισμούς. Σ’ αυτή την περίπτωση θα βγαίνουν τα βαρέα οχήματα της Περιφέρειας έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τους δρόμους τα τρακτέρ που εμποδίζουν.

Photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Tο σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα