Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ νιώθει ο Stephen Hawking λόγω Trump

10:12 20/3/2017 - Πηγή: iPop

Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ νιώθει ο Stephen Hawking λόγω Trump και της «ξεκάθαρης στροφής των ΗΠΑ προς μία δεξιά, πιο αυταρχική προσέγγιση», σύμφωνα με δηλώσεις του στην εκπομπή «Good Morning Britain» του δικτύου ITV.

Ο κορυφαίος Βρετανός αστροφυσικός,Stephen Hawking, έριξε τα βέλη του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

εκφράζοντας τις ανησυχίες του για «την ξεκάθαρη στροφή των ΗΠΑ προς μια δεξιά, πιο αυταρχική προσέγγιση». Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ του Donald Trump.

Ο διάσημος κοσμολόγος Stephen Hawking δήλωσε: «Θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά τις ΗΠΑ και να συνομιλήσω με άλλους επιστήμονες, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος εκεί». Εξήγησε, μάλιστα, πως αισθάνεται ίδιαίτερα ανήσυχος για την περιβαλλοντική πολιτική του προέδρου Trump καθώς, όπως είπε, «η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και ένας που μπορούμε να προλάβουμε».

Να θυμίσουμε πως ο 75χρονος Stephen Hawking είχε τιμηθεί το 2009 από τον προηγούμενο πρόεδρο Barack Obama με το αμερικανικό επιστημονικό μετάλλιο του Φραγκλίνου

Σχετικά με το γιατί ο κ. Trump χρησιμοποιεί τέτοιες πολιτικές και κρατάει αυτή τη στάση, ο κοσμολόγος εξήγησε πως από την στιγμή που ο ίδιος εκλέχθηκε από ανθρώπους που ένιωσαν αποξενωμένοι από την κυβερνώσα ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης

Η προτεραιότητά του προέδρου Trump θα είναι να ικανοποιήσει το εκλογικό σώμα του, που δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε καλά πληροφορημένο

Οι γυναίκες με δύναμη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όμως, στις γυναικες αυτού του κόσμου που έχουν θέσεις εξουσίας στη δημόσια ζωή. Ο Hawking εξήγησε πως πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο γεγονός την ανάδυση τόσων πολλών γυναικών, όπως η Theresa May και η Angela Merkel.

Αποστολή ρομπότ στο διάστημα

Μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης των 7 «γήινων» εξωπλανητών o 75χρονος Stephen Hawking δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική της αποστολής μικροσκοπικών ρομπότ στο διάστημα για την εξερεύνηση εξωπλανητών που μοιάζουν με τη Γη.

Με την τωρινή τεχνολογία δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τόσο μακριά. Το καλύτερο που μπορούμε να οραματιζόμαστε, είναι ρομποτικά νανοσκάφη, που θα ωθούνται από γιγάντια λέιζερ και θα φθάνουν το 20% της ταχύτητας του φωτός. Τέτοια σκάφη που θα ζυγίζουν μόνο λίγα γραμμάρια, θα χρειασθούν περίπου 240 χρόνια για να φθάσουν στον προορισμό τους και να μας στείλουν πίσω εικόνες. Είναι κάτι εφικτό και νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό γι’ αυτό

Θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση σ’ ένα «σκληρό» Brexit

Σχετικά με το Brexit, o 75χρονος κοσμολόγος εξήγησε πως κατά την άποψη του θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε ένα «σκληρό» Brexit και ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με την Κίνα.

Ποιο είναι το νόημα της ζωής για τον ίδιο;

Ο Stephen Hawking μίλησε, όμως, και για το νόημα της ζωής και την ευτυχία, και εξήγησε πως τον κάνουν πιο ευτυχισμένο από κάθε τι άλλο τα τρία παιδιά του και η προοπτική ενός ταξιδιού στο διάστημα.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θεωρεί πως είναι όντως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, όπως λένε μερικοί, απάντησε:

Ποτέ δεν θα ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι που περηφανεύονται για το δείκτη νοημοσύνης τους, είναι αποτυχημένοι

The post Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ νιώθει ο Stephen Hawking λόγω Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα