Αναστασιάδης: Μεθοδευμένη επιδίωξη της Τουρκίας ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου

19:45 10/9/2017 - Πηγή: iPop
Μεθοδευμένη και στοχευμένη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε σχόλια του για τα πρόσφατα γεγονότα και τις εξελίξεις στα Κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτή η παρατήρηση δεν παρατηρήθηκε μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά, όπως και τα τζαμιά

δεν έχουν χτισθεί σε μία νύχτα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στα Κατεχόμενα συνεχίζεται η διαμάχη για τον ιμάμη των Τουρκοκυπρίων, ο οποίος κρατήθηκε και ανακρίθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, την προσπάθεια για την απομάκρυνση του λεγόμενου «υπουργού», ο οποίος επίσης ανακρίθηκε από το τουρκικό καθεστώς, αλλά και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ελέγχου της Παιδείας και την προσπάθεια εξισλαμισμού του πληθυσμού.

Γι’ αυτόν τον λόγο επιμένω πως η Κύπρος πρέπει να απεξαρτηθεί από όλα αυτά που αποτελούν βαρίδια και κωλύματα στην προσπάθεια οι Κύπριοι να είναι αφέντες στον τόπο τους

Στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης, υπογράμμισε ότι σκοπεύει να εκφράσει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σε μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη με τον γγ του ΟΗΕ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ οι βασικές προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Γκουτέρες για ένα κανονικό κράτος.

Το άρθρο Αναστασιάδης: Μεθοδευμένη επιδίωξη της Τουρκίας ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα