Ο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου έκοψε τη ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα

19:17 10/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η κρατική ΕΡΤ και όλα τα ιδιωτικά κανάλια -περιλαμβανομένου του Μega, το οποίο σιωπά ενημερωτικά εδώ και ένα χρόνο- μετέδωσαν ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όλα; Όχι ακριβώς. Ο Σκάι έδειξε περίπου μισή ώρα και μετά διέκοψε την απευθείας σύνδεση, για να προβάλλει

μια έκπομπή μεγειρικής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό δεν συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν άπαντες οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθοί βρίσκονταν σε «εμπόλεμη» κατάσταση με την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, και προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

Συνέβη το 2017, όταν ο διαγωνισμός του Νίκου Παππά έχει καταπέσει, έχει συγκροτηθεί ΕΣΡ με ομόφωνη συμφωνία των κομμάτων, έχει αυξηθεί ο αριθμός των αδειών από τέσσερις σε επτά και οι καναλάρχες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο νέο διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία του ΕΣΡ.

Περαιτέρω, η κυβέρνηση έχει δεχθεί να καταβληθεί το ποσό των 35 εκατομυρίων ευρώ για κάθε άδεια, σε δέκα δόσεις και σε όχι τρεις, ενώ έχει υποσχεθεί και μείωση της φορολογίας.

Και μπορεί οι ιδιοκτήτες των καναλιών να έχουν εχθρικές διαθέσεις απέναντι στην κυβέρνηση -μην ξεχνάμε ότι το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχει καταθέσει αγωγή κατά του δημοσίου και προσωπικά κατά του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ζητώντας 32 εκατομμύρια ευρώ για διαφυγόντα κέρδη- ωστόσο συνολικά δεν υπάρχει το περσινό «πολεμικό» κλίμα.

Γι’ αυτό και προκαλεί έκπληξη η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου -απόφαση, που σίγουρα ξαναρίχνει λάδι στη φωτιά. Πολύ περισσότερο όταν δεν υπήρχε προς μετάδοση κάποιοι άλλο σημαντικό πρόγραμμα, παρά μόνο μια εκπομπή μαγειρικής…

Keywords
Τυχαία Θέματα