Ανάσα στους ασθενείς της φονικής γρίπης- Αυξάνεται το προσωπικό στις ΜΕΘ

15:54 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέες προσλήψεις έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη φονική γρίπη προχωρά η χώρα μας. Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται στην προκήρυξη για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών.

Οι νέες προσλήψεις θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατανομή των θέσεων ανά νοσοκομείο έχει γίνει με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Όπως επιβεβαιώνει η ανακοίνωση, η αξιολόγηση των συμμετεχόντων

θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ ενώ, αξίζει να τονιστεί πως για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης και εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Το υπουργείο Υγείας, έχει ως στόχο να ενισχύσει με τις συγκεκριμένες προσλήψεις τις ΜΕΘ, αλλά και να θέσει σε λειτουργία Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είχαν πάψει να λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αξίζει να τονιστεί, πως μέχρι την Τρίτη συνολικά 65 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από την φονική γρίπη, ενώ στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 121 ασθενείς.

The post Ανάσα στους ασθενείς της φονικής γρίπης- Αυξάνεται το προσωπικό στις ΜΕΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα