Αναρωτιέσαι πώς να μαγειρέψεις τις κόκκινες φακές; Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για αρχάριους!

15:01 9/11/2022 - Πηγή: iPop

Αυτή η σούπα γεμάτη πρωτεΐνη είναι γευστικότατη και δεν απαιτεί καθόλου κόπο και χρόνο για την παρασκευή της! Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο σου για να την προετοιμάσεις κι έπειτα, την αφήνεις να σιγοβράζει μόνη της στο μάτι της κουζίνας. Τόσο απλό! Μάθε πώς να μαγειρεύεις τις κόκκινες φακές και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν το αγαπημένο σου όσπριο. Δοκίμασε τη συνταγή και πες μας εντυπώσεις!

«Φάε τις φακές σου γιατί έχουν σίδηρο»: Ζούμε σε ένα ψέμα όλα αυτά τα χρόνια;

Κόκκινες φακές συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τη σούπα:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 1 μέτριο
κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους4 φλιτζάνια νερό1 κύβος λαχανικών, θρυμματισμένος1 φλιτζάνι κόκκινες φακές, ξεπλυμένες 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι1/8 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι1 πρέζα αλάτι

Μπορείς να σερβίρεις με:

1 φλιτζάνι (240 mL) γιαούρτι καρύδας χωρίς ζάχαρη 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανισμένο 

Άλλες προαιρετικές γαρνιτούρες:

καραμελωμένα κρεμμύδιανιφάδες τσίλιφρέσκο ​​μαϊντανό

Δεν σου αρέσουν οι φακές; Βρήκαμε τη λύση!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε μερικώς με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι φακές και η πατάτα.Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειαζόμαστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε περισσότερο νερό ανάλογα με το πώς μας αρέσει η συνοχή της σούπας μας.Σερβίρουμε με γιαούρτι, ψωμί και ό,τι άλλο επιθυμούμε. Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναρωτιέσαι πώς να μαγειρέψεις τις κόκκινες φακές; Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για αρχάριους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα