Το μόνο που μένει σταθερό στη ζωή μας είναι ότι όλα αλλάζουν

20:00 8/11/2022 - Πηγή: iPop

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου. Θέλω να τραβήξω μια γραμμή και να αφήσω πίσω μου όλα αυτά που θεωρούσα ότι με «καθορίζουν». Είμαι η γυναίκα κάποιου, η σύντροφος, η κόρη, η υπάλληλος, η μητέρα, η φίλη, η επαγγελματίας. Έχω πέντε-έξι ρόλους τους οποίους φοράω σαν στέμμα και βγαίνω έξω και περιφέρομαι περήφανα. Τίποτα δεν μένει σταθερό στη ζωή μας και όλα αλλάζουν. Ακόμα και εκείνα που θέλω να μείνουν σταθερά, μια μέρα παύουν να ισχύουν. Μια μέρα παύουν ακόμα και να με ενθουσιάζουν. Γιατί όσο και αν έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι για κάποια πράγματα είμαστε σίγουροι, έρχεται μια ημέρα, που απλώς παύουν

να υπάρχουν.

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Χωρίς να δώσω ένα όνομα σε όλο αυτό, θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς είναι το συναίσθημα με λόγια. Ξυπνάς μια μέρα και νιώθεις εγκλωβισμένος μέσα στις ίδιες σου τις επιλογές. Λες και ξαφνικά κάποιος σε έβαλε μέσα σε ένα κλουβί και σε ξύπνησε και το μόνο που σου μένει πια είναι να βρεις τον τρόπο διαφυγής.

Είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο το γεγονός ότι όλα αυτά που ήθελες μέχρι σήμερα, πάλεψες για να τα αποκτήσεις. Τίποτα άλλωστε δεν χαρίζεται σε αυτήν τη ζωή. Παρόλο τον κόπο που έκανες, τη μάχη, τον πόνο, ξαφνικά μοιάζει σαν να μην έχει τίποτα πια νόημα.

Όταν τα ολοκληρωμένα «κουτάκια» δεν προσφέρουν πια χαρά

Παντρεύτηκες, σπούδασες στη σχολή που ήταν όνειρό σου από παιδί, έπιασες τη δουλειά που πάντα ήθελες να κάνεις. Εντούτοις, η μια μέρα διαδέχεται την άλλη, χωρίς να νιώθεις εσωτερική χαρά, κάτι μοιάζει να σου λείπει.

Ο άνθρωπος που εξελίχθηκες μέσα απ’ αυτό το ταξίδι, δεν νιώθει πια γεμάτος με αυτές τις επιλογές. Και αυτό αν μου επιτρέπεις είναι πολύ φυσιολογικό κάποιες φορές. Όσο και αν λένε παντού γύρω μας τη φράση κλισέ «ο άνθρωπος δεν αλλάζει», φαντάσου πόσο τεράστια φυλακή θα ήταν να είμαστε συνεχώς ο ίδιος άνθρωπος που ήμασταν και χθες.

Αν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά, τα δύσκολα, τα εύκολα, εκείνα που μας δημιουργούν προκλήσεις δεν μας άλλαζαν τι νόημα θα είχε; Δεν γίνεται και δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν δέκα χρόνια, πριν είκοσι. Έχουν μεσολαβήσει τόσα πράγματα, βιώματα, καταστάσεις, που λογικά έχουν πλάσει έναν άλλον άνθρωπο.

PexelsΠώς να αλλάξω στην πράξη;

Έρχεται κάποια στιγμή που λες «ως εδώ και μη παρέκει»! Και τότε είναι, που αν το μυαλό σου είναι καθαρό, ψάχνεις να βρεις τι σου φταίει. Τι απ’ όλα αυτά που αφιερώνεις το χρόνο σου καθημερινά, δεν σου προσφέρει πια απόλαυση. Τι είναι αυτό που αν άλλαζες σήμερα, θα βελτιωνόταν αισθητά η ποιότητα της ζωής σου αύριο; Τι από όλα αυτά που κάνεις σήμερα δεν ευθυγραμμίζονται με τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις.

Η αρχή γίνεται αξιολογώντας το πού είμαστε τώρα. Αξιολογούμε το σήμερα, την τωρινή κατάσταση μας. Αν έχεις αυτή την ικανότητα μπορείς απλώς να βάλεις σε μια κλίμακα από το 0-10, πού βρίσκεσαι σήμερα στους βασικούς 7-8 τομείς της ζωής σου και ποια βαθμολογία θα ήταν αρκετή για να βελτιώσει τη ζωή σου. Με ποιον τρόπο και στρατηγικό σχέδιο που θα ακολουθήσεις θα δεις τη νέα βαθμολογία;

Εξαρχής σου λέω ότι δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή επιτυχίας. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές και δράσεις διαφορετικές από εκείνες που έκανες χθες και να δεις τι αποτελέσματα θα σου δώσουν κάθε φορά.

Life Coaching εργαλείο: Ο τροχός της ζωής, τι είναι και πώς μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω τη ζωή μου

Σειρά έχουν οι περιοριστικές πεποιθήσεις! Τεράστιο κεφάλαιο. Σε κάποιους ανθρώπους φτάνει μόνο το να αλλάξουν αυτές τις απόψεις που τους κρατούν δέσμιους. Αλλάζοντας λίγο και ανοίγοντας το μυαλό τους, ξεκινούν και βλέπουν τεράστια αλλαγή στη ζωή τους. Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις λίγο αλλιώς;

Να σταματήσεις να σε παίρνεις τόσο σοβαρά;Να μην φορτώνεις το μυαλό σου με ταμπέλες που σου φορέθηκαν στο παρελθόν; Να μην λαμβάνεις ως δεδομένες τις απόψεις των άλλων και της κοινωνίας;Η αλλαγή δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα

Για να γίνεις ο άνθρωπος που είσαι σήμερα, υπολόγισε πόσα χρόνια έζησες κατ’αυτόν τον τρόπο. Έτσι και η αλλαγή είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Θα σπάσεις με κόπο δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, θα αλλάξεις τον τρόπο ζωής που δεν σε εξυπηρετεί πια, θα βγάλεις από τη ζωή σου οτιδήποτε είναι περιττό, ανθρώπους, κιλά, άσχημες συνήθειες, ταμπέλες.

Μέχρι να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις. Γιατί το μόνο που είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή, είναι ότι τίποτα δεν μένει το ίδιο, για όσο είμαστε εδώ.

Τα μυαλά, οι ομπρέλες και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το μόνο που μένει σταθερό στη ζωή μας είναι ότι όλα αλλάζουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μόνο που μένει σταθερό στη ζωή μας είναι ότι όλα αλλάζουν,