Πασχαλινές δραστηριότητες για σένα και το παιδί σου!

11:32 5/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και ως συνήθως τρέχουμε για λαμπάδες, δώρα για βαφτιστήρια και ετοιμασίες για ταξίδια, για τους τυχερούς που θα σουβλίσουν στην εξοχή. Αυτές οι μέρες όμως, είναι ιδανικές για να περάσετε και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, μιας και που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να παίξετε μαζί τους τη μέρα του Πάσχα.

Secret
Easter Bunny

Κάτι σαν το Secret Santa που κάνουμε τα Χριστούγεννα, αλλά αυτή τη φορά μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας να κρύψουν μικρά δωράκια για τους φίλους τους ή για μέλη της οικογένειας, σε πλαστικά αυγά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Βάλτε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι και βάλτε τα παιδιά να διαλέξουν ένα τυχαίο δωράκι.

Μηχανή του Χρόνου

Βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν ένα γράμμα στον εαυτό τους με τα πράγματα που τους άρεσαν περισσότερο αυτό το Πάσχα, να το κρύψουν σε ένα αυγό ή ένα βαζάκι και να το ανοίξουν του χρόνου. Έτσι θα μπορέσουν να θυμηθούν τι έκαναν πέρυσι.

Ισορροπώντας αυγά

Κάντε τα παιδιά σας να κινηθούν αυτό το Πάσχα. Βάλτε τα παιδιά σε μια σειρά και δώστε τους να κρατάνε ένα κουτάλι της σούπας με αυγό πάνω (καλύτερα να είναι βρασμένο για να ισορροπεί πιο εύκολα), όποιος φτάσει στο τέρμα πρώτος είναι και ο νικητής.

Βάψιμο αυγών

Όταν θα βάψετε τα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη, αφήστε μερικά στην άκρη και δώστε στα παιδιά σας να τα βάψουν με νερομπογιές. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουν ότι σας βοηθάνε ενώ θα περάσει και η μέρα τους ευχάριστα. Μπορείτε, επίσης, να εφοδιαστείτε με πασχαλινά αυτοκόλλητα από το εμπόριο, για να τα διακοσμήσουν.

Κυνήγι Πασχαλινών αυγών

Τελευταία δραστηριότητα και προσωπικά αγαπημένη είναι το κυνήγι πασχαλινών αυγών. Αγοράστε σοκολατένια αυγά, όχι πολύ μεγάλα, και κρύψτε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή του κήπου και βάλτε τα παιδιά σας να ψάξουν να τα βρουν. Όποιος βρει τα πιο πολλά, κερδίζει.

Photos: parenting.com

The post Πασχαλινές δραστηριότητες για σένα και το παιδί σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχαλινές,paschalines