«Ομόνοια και ειρήνευση» ζητά ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος από το Άγιο Όρος

16:19 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην επικράτηση της ομόνοιας και της ειρήνευσης εστίασε ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος ο οποίος βρίσκεται στο Άγιο Όρος κατά την αντιφώνησή του στην επίσημη και πανηγυρική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Να θυμίσουμε πως το Σάββατο το Άγιο Όρος θα επισκεφτεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας επίσης εξέφρασε το σεβασμό του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και τους

εκπροσώπους των 20 μοναστηριών που βρίσκονται Αγίου Όρους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «ως εκπρόσωπος του σύγχρονου ρωσικού μοναχισμού» έφτασε στην Ελλάδα για να υποβάλει τα σέβη του στον αγιορείτικο μοναχισμό.

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία που έχει για τη Ρωσική Εκκλησία στο Άγιον Όρος εξηγώντας πως αυτή αποτυπώνεται από τις συχνές επισκέψεις Ρώσων πολιτών στη μοναστική πολιτεία του Άθω.

Ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους, γέροντας Παύλος, από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας, από την πλευρά του αναφέρθηκε «στην ιστορία του Αγίου Όρους, στους αγώνες του για την Ορθοδοξία, τις περιόδους άνθησης αλλά και κρίσης που πέρασε» και έσπευσε να ευχαριστήσει τον Πατριάρχη για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ενώ επίσης ευχήθηκε για το ρωσικό λαό και τη ρωσική εκκλησία.

The post «Ομόνοια και ειρήνευση» ζητά ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος από το Άγιο Όρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα