Αμβούργο: Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G20

17:56 8/7/2017 - Πηγή: iPop

Στη διατύπωση για το τελικό ανακοινωθέν, προχώρησε η σύνοδος των χωρών της ομάδας G20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο.

Συγκεκριμένα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την ικανοποίησή της, για τη συμφωνία στην G20 σε σχέση με την διατήρηση των ανοιχτών αγορών και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Η ίδια δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν την τοποθέτηση τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αποχώρηση τους από την Συμφωνία του Παρισιού.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ανακοίνωσε στην διάσκεψη της G20, νέα διάσκεψη που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι στις 12 Δεκεμβρίου, σχετικά με τη βελτίωση της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015. Στόχος της διάσκεψης θα είναι η εξεύρεση ιδιωτικών, αλλά και δημοσίων οικονομικών κεφαλαίων για χρηματοδότηση δράσεων στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Να υπενθυμίσουμε, ότι νωρίτερα έγινε γνωστό και ότι ενώ υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα θέματα του εμπορίου, δεν υπήρξε συμφωνία για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος με την Ουάσινγκτον να ασκεί πιέσεις για τα ορυκτά καύσιμα.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G20 επιβεβαιώνεται:Η μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.Ο σημαντικός ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.Η δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).Η δέσμευση όλων των χωρών-μελών της ομάδας G20 πλην των ΗΠΑ, ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη, ενώ τα μέλη -πλην των ΗΠΑ- συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.Η συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή κι αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων.Διάβασε επίσης:

G20 συμφωνούν σε όλα εκτός από το κλίμα-«Καταπληκτική» για τον Trump η συνάντηση με τον Putin

The post Αμβούργο: Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G20 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα