Oι G20 συμφωνούν σε όλα εκτός από το κλίμα-«Καταπληκτική» για τον Trump η συνάντηση με τον Putin

13:50 8/7/2017 - Πηγή: iPop

Σε όλα φαίνεται να συμφωνούν οι ηγέτες των χωρών-μέλη της ομάδας της G20 που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Αμβούργου, εκτός από το κλίμα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων της Ε.Ε, οι ΗΠΑ φαίνεται να ασκούν πιέσεις όσον αφορά το κλίμα, προκειμένου να υπάρχει αναφορά στα ορυκτά καύσιμα.

Η κοινή ανακοίνωση της διάσκεψης της G20, αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, οι ομάδες υποστήριξης της διάσκεψης εργάστηκαν μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα προκειμένου να ολοκληρώσουν

την συγγραφή της.

Μετά την υιοθέτηση φρασεολογίας κατά του εμπορικού προστατευτισμού, κατάφεραν να ξεπεραστούν και οι δυσκολίες που είχαν εκφραστεί μετά την συμφωνία των Αμερικανών αξιωματούχων για το εμπόριο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα είναι καλό. Έχουμε ένα τελικό ανακοινωθέν. Υπάρχει ένα θέμα που παραμένει κι αυτό είναι το κλίμα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβασμός».

Έχουμε όλα τα βασικά. Έχουμε ένα ανακοινωθέν για την ομάδα χωρών G20 κι όχι για την G19

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump χαρακτήρισε την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, ως «καταπληκτική».

«Η συνάντηση ήταν καταπληκτική», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.

Photo: Mikhail MetzelTASS via Getty ImagesΔιάβασε επίσης:

G20: Δέσμευση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

The post Oι G20 συμφωνούν σε όλα εκτός από το κλίμα-«Καταπληκτική» για τον Trump η συνάντηση με τον Putin appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα