ΑΜΚΑ για την είσοδο στα γήπεδα- Τι γίνεται με την Κάρτα Φιλάθλου;

21:53 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Παράταση παίρνει η εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου μέχρι το Σεπτέμβριο, έπειτα από απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη.

Η παράταση της εφαρμογής δίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος από το οποίο εκδίδεται, διατίθεται και ελέγχεται η διακίνηση των ονομαστικών και αριθμημένων εισιτηρίων για αγώνες.

Η εφαρμογή τελικά μετατίθεται για την νέα πλέον αγωνιστική που ξεκινά τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με την σχετική απόφαση των Υπουργών πρέπει «μέχρι την 30/09/2015,

οι ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές και οι οικείες Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τόσο στο Κεντρικό Σύστημα όσο και στα επιμέρους Συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποχρεωτικά από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017».

Πώς μπορούν όμως οι φίλαθλοι μέχρι τότε να αγοράζουν εισιτήριο;

Η αγορά του ονομαστικού και αριθμημένου εισιτηρίου και η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται μέχρι τότε με την επίδειξη της ταυτότητας, του διαβατηρίου ή της άδειας διαμονής και υποχρεωτικά θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ πάνω στο εισιτήριο.

Όλα τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να παρουσιάζονται υποχρεωτικά και κατά την αγορά του εισιτηρίου και κατά την είσοδο στα γήπεδα.

Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με μετρητά, με την χρήση κάρτας, είτε με κάποιο άλλο μέσο ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το μέσο πληρωμής θα πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένο και παίρνει ουσιαστικά το ρόλο της Κάρτας Φιλάθλου.

Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος, δεν θα είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίου χωρίς να υπάρχει Κάρτα Φιλάθλου.

Πώς εκδίδεται η Κάρτα Φιλάθλου;

Με έγγραφη αίτηση σε Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α., ή σε άλλα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα απ’ αυτές. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής:

Φωτογραφία τύπου διαβατηρίουΦωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονήςΑριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)

Η Κάρτα Φιλάθλου παραδίδεται αμέσως στον κάτοχο με την καταβολή 2 ευρώ.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post ΑΜΚΑ για την είσοδο στα γήπεδα- Τι γίνεται με την Κάρτα Φιλάθλου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα