Μ’ αυτό τον τρόπο θα διατεθούν τα χρήματα από Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό

21:16 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Με το άρθρο 3 του κανονισμού της Ε.Ε. σχετικά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κράτη μέλη, καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθεί το χρηματικό ποσό στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όπως αναφέρει το άρθρο 3 «επιτρέπεται στην Επιτροπή να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις προμηθειών με τους προμηθευτές και τους παρόχους υπηρεσιών και να κάνει επιχορηγήσεις σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες των κρατών μελών και να αναθέτει καθήκοντα εκτέλεσης του προϋπολογισμού

σε διεθνείς οργανισμούς».

Συνεπώς προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα ποσά θα διατίθενται τόσο σε ΜΚΟ όσο και σε υπηρεσίες του Κράτους.

Σχετική διαβεβαίωση είχε δώσει και η Κυβέρνηση νωρίτερα, διαψεύδοντας τα όσα ακούγονταν πως τα χρηματικά ποσά δεν περνούν στο κράτος.

Τονίζεται πως το σχέδιο της οικονομικής ενίσχυσης εγκρίθηκε την Τετάρτη, με την Κομισιόν να δίνει το πράσινο φως, προκειμένου να διαχειριστούν τόσο η Ελλάδα, όσο και οι υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων την ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού, για το σχέδιο ενίσχυσης ύψους 700 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως βάσει του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το συνολικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, τα 300 εξ αυτών θα δοθούν μέσα στο 2016, ενώ τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

The post Μ’ αυτό τον τρόπο θα διατεθούν τα χρήματα από Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα