Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά οικονομικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

12:08 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Κορυφώνονται οι εξελίξεις γύρω από την δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, στην οποία φέρεται να έχει ανάμειξη η σύζυγός του, ο αστυνομικός και εραστής της- που έχει ήδη ομολογήσει-, καθώς και ο ανιψιός του αστυνομικού. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει έρευνες στην Βραζιλία, προκειμένου να διαλευκανθεί αν πίσω από την δολοφονία υπήρχαν οικονομικά κίνητρα.

Κλιμάκια της ΕΛΑΣ

βρίσκονται στη Βραζιλία σε μια προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο μυστήριο που έχει καλύψει τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη. Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται πως εντάσσονται και τα οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να υπάρχουν, ενώ ερευνούν αν ο πρέσβης είχε κάνει ασφάλεια ζωής ή διαθήκη.

Αν υπήρχαν οικονομικά συμφέροντα για την σύζυγό του Φρανσουάζ Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, αναζητούν δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ένας αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ: «Ερευνούμε τι θα κέρδιζε η σύζυγος του πρέσβη από τη δολοφονία του».

Στην έρευνα που διεξάγεται στην Βραζιλία, τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξετάζουν την περίπτωση να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία πιθανώς θα εμπλέκονται στο έγκλημα που διαδραματίστηκε με θύμα τον Έλληνα πρέσβη.

Το ελληνικό κλιμάκιο βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, οι οποίες έχουν δώσει πρόσβαση στους Έλληνες αξιωματικούς σε δεδομένα της προανάκρισης και της δικογραφίας, τα οποία πρόκειται να μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Αυτά τα στοιχεία θα αναλυθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να δοθεί λύση στο άλυτο έγκλημα κατά του πρέσβη. Πρόκειται να ακολουθήσει αίτημα δικαστικής συνδρομής, ώστε οι δικαστικές αρχές της Βραζιλίας να δώσουν τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία- Όσα δήλωσαν οι δράστες

Photo: AFP via Getty Images

The post Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά οικονομικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα