Άλλαξε αυτό μέσα σ’ ένα μήνα και δεν θα χρειαστεί να κάνεις δίαιτα ξανά

09:44 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι ειδικοί το λένε ξανά και ξανά: Οι δίαιτες δεν λειτουργούν. Το «κλειδί» στο χάσιμο των περιττών κιλών είναι η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος θα σου επιτρέψει να χάσεις το περιττό βάρος και να το διατηρήσεις. Πώς θα το καταφέρεις, όμως, αυτό;

Η διαιτολόγος Leslie Langevin τονίζει πως το μυστικό είναι να ξεκινήσεις «να σκέφτεσαι τα τρόφιμα ως καύσιμα». Αν το σώμα σου είναι η μηχανή, σκέψου ότι η διατροφή σου πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, με υγιεινά συστατικά, ώστε να μπορέσει να τρέξει καλύτερα το σώμα σου!

Μια χαρακτηριστική διατροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες,

σάκχαρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όταν τρώμε αυτά τα είδη τροφίμων, τα «ποθούμε» περισσότερο, όχι μόνο επειδή η ζάχαρη είναι ένα «εθιστικό ναρκωτικό», αλλά και επειδή το σώμα μας λιμοκτονεί απ’ την έλλειψη θρεπτικών συστατικών!

Όταν ξεκινάμε δίαιτα σταματώντας μια τέτοια διατροφή, χάνουμε βάρος, όμως, τη στιγμή που θα σταματήσουμε τη δίαιτα και θα ξεκινήσουμε εκ νέου την κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, τότε όχι απλά δεν θα διατηρήσουμε το βάρος μας αλλά θα πάρουμε ξανά όσα κιλά χάσαμε, ίσως και περισσότερα!

Γι’ αυτό, πρέπει ν’ αφήσεις στην άκρη τις δίαιτες και να υιοθετήσεις σταδιακά και για όλη σου τη ζωή – όχι προσωρινά- έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Αυτά τα οποία θα πρέπει να περιορίσεις είναι το άσπρο ψωμί, η λευκή ζάχαρη, τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέατα και τα τηγανητά. Στη συνέχεια πρέπει να επικεντρωθείς στα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς.

Photo: POPSUGAR Photography / Sheila Gim

The post Άλλαξε αυτό μέσα σ’ ένα μήνα και δεν θα χρειαστεί να κάνεις δίαιτα ξανά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα