Αλλαγές και προβλήματα φέρνει σε αρκετές πτήσεις η κλιματική αλλαγή

10:48 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Τις αεροπορικές πτήσεις επηρεάζει η κλιματική αλλαγή η οποία μερικές τις κάνει πιο σύντομες, ενώ άλλες τις επιμηκύνει χρονικά.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα από την Βρετανία που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, τα αεροπλάνα τα οποία πετούν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, αναμένεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο, όσο η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με την

έρευνα οι πτήσεις οι οποίες κινούνται από τις ΗΠΑ με προσπορισμό την Ευρώπη θα γίνουν πιο σύντομες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστημίο του Ρέντινγκ, οι οποίοι δημοσίευσαν την μελέτη τους στο «Environmental Research Letters» τονίζουν πως οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει εστιάσουν στα ευρήματα της έρευνας.

Τι τόνισε η επικεφαλής της μελέτης Πολ Γουίλιαμς;

«Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει αυξημένες πιέσεις να μειώσει τις επιπτώσεις της για το περιβάλλον, όμως η νέα έρευνα δείχνει το αντίθετο, ότι η ίδια είναι ευάλωτη στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Τα κακά νέα για τους επιβάτες είναι ότι οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ θα παλεύουν ενάντια σε ισχυρότερους ανέμους. Τα καλά νέα είναι ότι οι πτήσεις προς ανατολάς (Ευρώπη) θα σπρώχνονται από ισχυρότερους ανέμους, όχι όμως σε βαθμό που να αντισταθμίζεται η μεγαλύτερη διάρκεια της πτήσης προς δυσμάς. Έτσι, το τελικό ισοζύγιο θα είναι ταξίδια μετ’ επιστροφής σημαντικά μεγαλύτερα σε διάρκεια. Αυτό, επειδή θα αυξήσει το κόστος των αεροπορικών καυσίμων, μπορεί να αυξήσει και τα αεροπορικά εισιτήρια

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αλλαγές και προβλήματα φέρνει σε αρκετές πτήσεις η κλιματική αλλαγή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα