Στις Επιτροπές το παράλληλο πρόγραμμα – Τι προβλέπει;

09:47 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Την Τετάρτη εισάγεται το παράλληλο πρόγραμμα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Οι διατάξεις του, που θα συζητηθούν από τις αρμόδιες επιτροπές την Τετάρτη στις 15:00 και την Παρασκευή στις 14:00, αφορούν μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Θυμίζουμε πως η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές είχε διακοπεί τον Δεκέμβριο, έπειτα από τις ενστάσεις των δανειστών, αλλά και της αντιπολίτευσης, που είχαν οδηγήσει την Κυβέρνηση στο να κάνει πίσω- προσωρινά όμως.

Οι διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας προβλέπουν:

Yπαγωγή και
άλλων ευπαθών ομάδων στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση. (Ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ)Σεβασμό της προσωπικότητας εκάστου ωφελουμένουΝομοθετικές ρυθμίσεις για χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια στα προγράμματα για την Ανθρωπιστική ΚρίσηΕνεργό συμμετοχή των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής ΚρίσηςΚάλυψη των σχετικών με το προσφυγικό αναγκών

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, σε συνέντευξή του έκανε γνωστό πως με το παράλληλο πρόγραμμα «καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνο με τον ΑΜΚΑ».

Ο κ. Πολάκης τόνισε επίσης πως «ρυθμίζονται θέματα για την στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για την στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στις Επιτροπές το παράλληλο πρόγραμμα – Τι προβλέπει; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα