Αισιόδοξος για την ανάπτυξη ο Σταθάκης: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit»

12:31 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και την ανάπτυξη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης προσπαθώντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί Grexit. Χαρακτηριστικά, ο Γ. Σταθάκης τόνισε «Τα περί Grexit στον γερμανικό Τύπο μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε αναφερόμενος

στη χώρα μας «έχει οδικό χάρτη που έχει κλείσει τον κύκλο σταθεροποίησης. Το 2017 έχει μόνο διαδικαστικές αξιολογήσεις και όλοι προσδοκούν ότι θα είναι έτος ανάπτυξης».

Για τους ρυθμούς της ανάπτυξης:

«Οι δείκτες του 2016, ειδικά το β’ εξάμηνο, οπότε και όπως ανέφερε, θα περάσουμε στην ανάπτυξη, θα προαναγγείλουν τον ρυθμό ανάπτυξης του 2017» είπε.

Για το «σπάσιμο» της δόσης:

Ο Γιώργος Σταθάκης παράλληλα, απέδωσε σε τεχνική καθυστέρηση την καταβολή των χρημάτων και διαβεβαίωσε πως «η α’ αξιολόγηση έχει κλείσει».

Για το χάσμα απόψεων ΔΝΤ – Βερολίνου:

«Το χάσμα παραμένει» επισήμανε ο Υπουργός και εξήγησε ότι «θα ληφθούν αναγκαστικά αποφάσεις έως τις 8 Δεκεμβρίου» ενώ ανέφερε: «Οι θέσεις μας γνωστές, περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις».

Σε τι ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση;

Ο Γ. Σταθάκης τόνισε «σ΄ ό,τι αφορά τη ρευστότητα στο επιχειρείν από τις τράπεζες υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για τις οποίες λαμβάνεται μέριμνα. Αυτές αφορούν τη διαχείριση κόκκινων δάνειων, επισημαίνοντας πως οι τράπεζες έχουν πλάνο 10ετίας, ενώ έχει νομοθετηθεί το σύνολο των εργαλείων που χρειάζονται».

«Δεύτερη προϋπόθεση, είναι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και τρίτη τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία που έρχονται από την Ευρώπη και προσθέτουν ρευστότητα στις τράπεζες» ξεκαθάρισε ο Υπουργός.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του ερωτήθηκε «αν τα funds που θα πάρουν τα «κόκκινα» δάνεια θα πάρουν και τις υποθήκες» και απάντηση κατηγορηματικά «όχι».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Αισιόδοξος για την ανάπτυξη ο Σταθάκης: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα