Αποδοκιμασίες Κοτζιά για δηλώσεις Ταγιάνι- Τα μαζεύει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

15:00 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε αποδοκιμασία των δηλώσεων του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σχετικά με τα Σκόπια προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Ν. Κοτζιάς τόνισε χαρακτηριστικά ειρωνευόμενος τις δηλώσεις που έχουν γίνει ανά καιρούς:

Είμαστε σε μία εποχή που διάφοροι άνθρωποι γράφουν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Έντι

Ράμα, που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την ελληνική επανάσταση, μέχρι τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης που πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται κανείς και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεις το μυαλό σου

Επίσης, ο ΥΠΕΞ επισήμανε, πως υπάρχει γραπτή διαμαρτυρία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, και συμπλήρωσε, πως έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ και ο ίδιος έχει μιλήσει με ευρωβουλευτές.

Το λόγο πήρε και ο αρμόδιος της Νέας Δημοκρατίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος και τόνισε «είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γνωρίζει πολύ καλά ότι η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και βεβαίως δεν υφαρπάζεται», ενώ συμπλήρωσε «Είμαι βέβαιος ότι από τη νέα του θεσμική θέση θα σεβαστεί τις θέσεις όλων των διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με την συνταγματική ονομασία».

Θυμίζουμε, πως ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλέσει «Μακεδονία» τα Σκόπια, στην τελευταία επίσκεψή του στη γείτονα χώρα και παράλληλα ισχυρίστηκε, πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, Φίλιππος, είναι πρόγονοι των Σλαβομακεδόνων.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις ο Αντόνιο Ταγιάνι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εστιάζει στην πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέγοντας «ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Αποδοκιμασίες Κοτζιά για δηλώσεις Ταγιάνι- Τα μαζεύει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα