Αιχμές Αχτσιόγλου για τους εκπρόσωπους της Κομισιόν: Διστάζουν να υποστηρίξουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο

11:12 13/12/2016 - Πηγή: iPop

Αιχμές αναφορικά με τη στάση των εκπροσώπων της Κομισιόν στα εργασιακά, άφησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης της την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Υπουργός Εργασίας η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε πως «από τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτές αλλά και με συνδικάτα εισέπραξε «αμέριστη συμπαράσταση».

«Να διακρίνουμε τους εκπροσώπους της Κομισιόν από την Ε.Ε.. Οι ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, τα συνδικάτα σήκωσαν το θέμα ακόμα πιο ψηλά, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στις αίθουσες του Χίλτον, είναι διστακτικοί να υποστηρίξουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο απέναντι στο ΔΝΤ» επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στα ευρωπαϊκά κείμενα τα οποία, όπως σημείωσε, αφορούν στα θεμελιώδη δικαιώματα ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι κείμενα αρχών« αλλά «νομικά δεσμευτικά κείμενα» για τα μέλη και τα όργανα της Κομισιόν.

Για τις συναντήσεις της στη Θεσσαλονίκη:

Η Υπουργός Εργασίας παράλληλα μίλησε και για τις επαφές που είχε πριν από λίγες ημέρες στη συμπρωτεύουσα με τους απολυμένους των λιπασμάτων αλλά και με τους εργαζόμενους της εταιρείας Καρυπίδη τονίζοντας:

«Το Υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», ενώ αναφέθηκε και στο ΣΕΠΕ προαναγγέλοντας «σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του Σώματος» και λέγοντας «στόχος μας είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι είναι προς το όφελός τους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο εργαζομένων και εργοδοτών οι οποίοι σέβονται τους εργαζομένους τους.

Για την ανεργία:

Η αρμόδια Υπουργός χαρακτήρισε την ανεργία «μεγάλο πρόβλημα» επισημαίνοντας πως έχουν ήδη γίνει κάποια βήματα με στόχο την αποκλιμάκωση της.

«Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά και προς όφελος των εργαζομένων μόλις η χώρα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης» δεσμεύτηκε η Υπουργός.

Κλείνοντας τη συνέντευξη η Υπουργός απάντησε στους επικριτές της Κυβέρνησης για το θέμα της ανεργίας και σημείωσε «για την καταστροφική 5ετία, που προηγήθηκε και εκτόξευσε την ανεργία σε ποσοστά πάνω από 27%, δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα διαπραγματεύσεων με «αγκάθια» το δημοσιονομικό και τα εργασιακά

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αιχμές Αχτσιόγλου για τους εκπρόσωπους της Κομισιόν: Διστάζουν να υποστηρίξουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα