Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο για επταμερή ενόψει Eurogroup

17:54 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με επταμερή συνάντηση ενόψει Eurogroup δηλώνουν πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στην DW.

Υπενθυμίζουμε πως η επταμερής που φημολογείται ότι θα γίνει πριν την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αφορά τους κ.κ. Τσακαλώτο, Ντάισελμπλουμ, Σαπέν, Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Ντράγκι και Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η γερμανική DW, «δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ότι

δεν έχουν γνώση κάποιας πρόθεσης για πρόσκληση προς αυτήν την κατεύθυνση».

Φυσικά, όπως αναφέρει η DW, είναι πιθανό ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες ενόψει του Eurogroup, οι οποίες ενδεχομένως να μην γίνουν και γνωστές.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο το οποίο να καθορίζει και την πορεία του Eurogroup.

«Στα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, παραμένει το αγκάθι των προληπτικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, πηγή του υπουργείου ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Για τη Γερμανία σημασία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», αναφέρει τέλος το σχετικό δημοσίευμα.

The post Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο για επταμερή ενόψει Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα