Γεροβασίλη: Οι προβλέψεις της Κομισιόν αποτελούν δικαίωση για την πολιτική της Κυβέρνησης

17:18 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την οικονομία της Ελλάδας δικαιώνουν την πολιτική της Κυβέρνησης, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, λίγες μόλις ώρες μετά την δημοσίευση των προβλέψεων την Τρίτη.

Το σχόλιο της Ο. Γεροβασίλη:

«Οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά, ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο άντεξε στην κρίση, αλλά βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η εικόνα αυτή δικαιώνει

την επιμονή της κυβέρνησης στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο. Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα».

Τι προβλέπει η Κομισιόν;

Οι προβλέψεις αναφέρουν πως αναμένει έλλειμμα το οποίο θα φτάσει το 3,1% το 2016 και 1,8% το 2017 ενώ για το 2017 η ανάπτυξη θα αγγίξει το 2,7%.

Την ίδια στιγμή ο επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, μίλησε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν και εξέφρασε την άποψη του πως η Κομισιόν περιμένει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα επιτύχει.

«Πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργειά μας, μια συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, είναι βάσιμα αισιόδοξος για αυτή τη συμφωνία, χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα εύκολο» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Η συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος επιστροφής στο περσινό σενάριο, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Να επισημανθεί πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές η ύφεση το 2016 αναμένεται μικρότερη απ’ ότι προβλεπόταν στις χειμερινές προβλέψεις με το ΑΕΠ να δείχνει να υποχωρεί κατά 0,3% έναντι της πρόβλεψης για πτώση 0,7%.

Η Κομισιόν εμμένει πως η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάκαμψη ανάκαμψη το β’ εξάμηνο του έτους θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, όπως ανέφερε ο Π.Μοσκοβισί.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 182,8% το 2016, λόγω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των δόσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα.

The post Γεροβασίλη: Οι προβλέψεις της Κομισιόν αποτελούν δικαίωση για την πολιτική της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα