Αγχώνεσαι συχνά; Δες πώς επηρεάζεται η υγεία σου!

11:31 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι ψυχολόγοι έρχονται με καλά νέα για όλους εσάς που αγχώνεστε συχνά: Η φρίκη και η θλίψη μπορεί να έχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Το άγχος και η ανησυχία μπορεί να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για προληπτικές και υγιείς συμπεριφορές σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν πολύ μπορούν να αποδώσουν

καλύτερα στο σχολείο ή στην δουλειά τους και ότι συμμετέχουν σε πιο επιτυχημένη επίλυση των προβλημάτων.

Οι άνθρωποι που αγχώνονται εύκολα πρέπει να σταματήσουν να ανησυχούν γι’ αυτό.

Ενώ η ανησυχία γενικά παίρνει άσχημη μορφή, βγάζει νόημα ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να είναι προστατευτική: Φυσικά οι ανήσυχοι άνθρωποι μπορεί ν’ αναμένεται να ακολουθήσουν συμβουλές υγείας και ασφάλειας, όπως φορώντας τις ζώνες ασφαλείας τους, εφαρμόζοντας αντηλιακό κάθε λίγες ώρες, κλείνοντας ραντεβού για εξετάσεις συχνά.

Σε μια μελέτη οι γυναίκες που ανέφεραν μέτρια ποσά ανησυχίας – σε σύγκριση μ’ εκείνες με σχετικά χαμηλά ή υψηλά επίπεδα ανησυχίας – ήταν περισσότερο πρόθυμες να εξεταστούν για καρκίνο. Φαίνεται ότι το μέγεθος της ανησυχίας μπορεί να επηρεάσει τα κίνητρα τους, αλλά το σωστό ποσό ανησυχίας μπορεί να παρακινήσει πραγματικά!

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια εξήγηση τριών βημάτων για τα κίνητρα των ανησυχιών:Πρώτον, χρησιμεύoυν ως αναφορά ότι μια κατάσταση απαιτεί δράση.Δεύτερον, διατηρούν αυτή την κατάσταση στο μυαλό των ανθρώπων.Και τρίτον, το δυσάρεστο συναίσθημα τους παροτρύνει να κάνουν κάτι γι ‘αυτό, για να αισθάνονται καλύτερα.

Οι ανησυχίες για ένα μελλοντικό αποτέλεσμα μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αγκιστρωθούν σε κακά νέα ή να κάνουν τις καλές ειδήσεις να φαίνονται ακόμη καλύτερες. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και οι αισιόδοξοι τείνουν να περιμένουν τα χειρότερα, όπως διαπίστωσε προηγούμενη έρευνα.

Η ακραία ανησυχία εξακολουθεί να είναι επιβλαβής για την υγεία του ατόμου. Το μυαλό και οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις έχουν συνδεθεί με καταθλιπτική διάθεση, κακή σωματική υγεία, ακόμη και ψυχική ασθένεια.

Όταν αισθάνεσαι ανήσυχος, αφιέρωσε ένα λεπτό για να σκεφτείς αν αυτές οι σκέψεις είναι παραγωγικές-ίσως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνεις και προετοιμασίες για να αποτρέψεις τα κακά πράγματα απ’ το να συμβούν- και στην περίπτωση αυτή είναι καλό πράγμα.

Μερικοί άνθρωποι σαφώς δεν ανησυχούν αρκετά για ορισμένα πράγματα, όμως αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εάν εμπλακούν σε ανασφαλείς ή ανθυγιεινές συμπεριφορές.

The post Αγχώνεσαι συχνά; Δες πώς επηρεάζεται η υγεία σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα