Τι συμφώνησαν Κυβέρνηση και Θεσμοί για τις Κυριακές;

10:35 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Tις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, θα παραμείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά καθώς το συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.

Μέχρι τις 15 Μαΐου αναμένεται να ψηφισθεί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα η απόφαση αυτή, η οποία προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ.

Η

ψήφιση του νόμου αυτού, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, λέει ότι όλα τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Στις τουριστικές περιοχές η πλειοψηφία των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το πλαίσιο που επικρατεί τώρα, όμως, απαγορευόταν η λειτουργία καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν.

Τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων προκαλεί η συμφωνία αυτή, οι οποίοι έχουν σκοπό να επαναπροσβάλουν δικαστικά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της απόφασης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την πιλοτική λειτουργία σε τρεις τουριστικές περιοχές.

Ως αντισυνταγματική είχε κριθεί, όμως, η απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι συνθήκες, όμως, τώρα είναι διαφορετικές, διότι τότε γινόταν λόγος για υπουργική απόφαση, ενώ τώρα θα επιτευχθεί με νόμο το άνοιγμα των Κυριακών.

Σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η ΕΣΕΕ παράλληλα ανακοίνωσε την απόφασή της για το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή που έρχεται, στις περιοχές όπου θα είναι ανοικτά, εξαιτίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στις περιοχές αυτές θα είναι ταυτόχρονα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 7 Μαΐου προγραμματίζεται επίσης, πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

The post Τι συμφώνησαν Κυβέρνηση και Θεσμοί για τις Κυριακές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα