Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που νιώθεις ευτυχισμένος μετά το σεξ

20:56 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Σίγουρα η άποψη ότι το σεξ σε κάνει πιο χαρούμενο δεν είναι κάτι το οποίο ακούς για πρώτη φορά και συνεπώς δεν σου κάνει εντύπωση! Όμως, ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό το οποίο προκαλεί ευημερία μετά το σεξ;

Μια ομάδα ερευνητών απ’ το Πανεπιστήμιο του Τορόντο αποφάσισε να εξερευνήσει λίγο ακόμα τον μαγικό κόσμο του σεξ, «ρίχνοντας φως» στο τι ακριβώς συμβαίνει και το σεξ έχει γίνει συνώνυμο της ευτυχίας.

Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin.

Σ’ ένα πρώτο πείραμα το οποίο έγινε στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν 335 Αμερικανούς και τους ρώτησαν σχετικά με τις σχέσεις τους, πόσο συχνά κάνουν σεξ και πόσο ευτυχισμένοι είναι.

Οι ερευνητές στη συνέχεια επανέλαβαν το πείραμα με 74 ζευγάρια απ’ το Σαν Φρανσίσκο.

Αυτό το οποίο διαπιστώθηκε είναι ότι ενώ η συχνή επαφή προκαλεί ικανοποίηση και στα δύο φύλα, τελικά η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι η εξήγηση για τα θετικά vibes μετά το σεξ!

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ζήτησαν από 106 ζευγάρια να κρατήσουν ημερολόγιο για τις σεξουαλικές τους επαφές και διαπίστωσαν πως όσο περισσότερο σεξ έκαναν τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια δέκα ημερών, τόσο πιο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι ήταν με τη σχέση τους.

Τα ζευγάρια ανέφεραν μάλιστα ότι η αίσθηση της αγάπης και της ευημερίας κρατούσε για ώρες μετά το σεξ!

Έτσι, η έρευνα διαπίστωσε αυτό το οποίο γνωρίζουμε όλοι: Ότι το σεξ και τα χάδια δεν είναι απλώς διασκέδαση, αλλά κάνουν πραγματικά καλό στην υγεία.

The post Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που νιώθεις ευτυχισμένος μετά το σεξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα