Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι άνθρωπο απέχουν απ’ το σεξ

12:18 25/7/2017 - Πηγή: iPop

Το σεξ αποτελεί μια απ’ τις πιο φυσιολογικές ανάγκες μας κι είναι βασικό στοιχείο της ζωής μας. Εκτός απ’ του ότι χαρίζει ευημερία, αποτελεί μια μεγάλη ευχαρίστηση, η οποία έχει τρομερές θετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Όμως, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι απέχουν απ’ το σεξ για μεγάλη διαστήματα κι αυτό προκαλεί εντύπωση.

Η σεξουαλική αποφυγή μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική δυσφορία, ντροπή και χαμηλή αυτοεκτίμηση – τόσο για το άτομο που αποφεύγει το σεξ, όσο και για τον σύντροφό του, ο οποίος νιώθει απόρριψη.

Οι άνθρωποι αποφεύγουν το σεξ για πολλούς διαφορετικούς λόγους, μερικοί από τους οποίους μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν.

Όσο περισσότερο το σεξ, τόσο το καλύτερο;

Τα άτομα που κάνουν περισσότερο σεξ αναφέρουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, ικανοποίηση από την ζωή και ποιότητα ζωής. Αντίθετα, η χαμηλότερη συχνότητα του σεξ και η αποφυγή του σεξ συνδέονται με την ψυχολογική δυσφορία, το άγχος, την κατάθλιψη και τα προβλήματα στις σχέσεις.

Ο Αμερικανός σεξολόγος Alfred Kinsey αναφέρει σ’ ένα έργο του- ορόσημο ότι ένα 19% των ενηλίκων δεν κάνουν σεξ. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, όμως, σχεδόν κανένας άνδρας δεν παντρεύεται χωρίς να κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλες έρευνες επιβεβαιώνουν επίσης ότι οι γυναίκες συχνότερα αποφεύγουν το σεξ από τους άνδρες. Στην πραγματικότητα, ένα 40% των γυναικών αποφεύγουν το σεξ για κάποιο διάστημα στη ζωή τους. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η χαμηλή λίμπιντο είναι δύο βασικοί λόγοι.

Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να αποφύγουν το σεξ λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία. Οι έγκυες γυναίκες φοβούνται την αποβολή ή κάποια βλάβη στο έμβρυο και μπορούν επίσης να αρνηθούν το σεξ λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και κόπωσης.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους άνδρες που αποφεύγουν το σεξ είναι η στυτική δυσλειτουργία, οι χρόνιες ιατρικές παθήσεις και η έλλειψη ευκαιριών.

Τα ιατρικά προβλήματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, όμως, οι έρευνες δείχνουν ότι τα ιατρικά προβλήματα είναι οι κύριοι λόγοι για την αποχή απ’ το σεξ.

Για παράδειγμα, οι ασθενείς με καρδιακή νόσο συχνά αποφεύγουν το σεξ επειδή φοβούνται καρδιακή προσβολή. Άλλη έρευνα έχει δείξει το ίδιο για άτομα με εγκεφαλοαγγειακές καταστάσεις, όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο χρόνιος πόνος μειώνει την ευχαρίστηση της σεξουαλικής πράξης, ενώ η κατάθλιψη και το στρες είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την αποχή απ’ το σεξ.

Οι διαταραχές της προσωπικότητας, ο εθισμός και η κατάχρηση ουσιών, όπως επίσης και η κακή ποιότητα του ύπνου παίζουν σημαντικό ρόλο στα σεξουαλικά ενδιαφέροντα και τις ικανότητες.

Τέλος, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης για τους άνδρες και τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης σε άνδρες και γυναίκες μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

Photo: ISTOCK/GETTY IMAGES

The post Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι άνθρωπο απέχουν απ’ το σεξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα