Νέα εξαγορά στον χώρο της μόδας: Στον Michael Kors η Jimmy Choo για 1,17 δισ. δολ.

12:09 25/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Από τον Απρίλιο είχε τεθεί υπό πώληση η Jimmy Choo καθώς ο πλειοψηφικός μέτοχος, η JAB, επιθυμεί να επικεντρωθεί στα καταναλωτικά αγαθά

Ο οίκος Michael Kors προχωρεί στην εξαγορά της εταιρείας πολυτελών υποδημάτων αντί 1,17 δισ. δολαρίων (896 εκατ. στερλινών).

Ήταν η πρώτη φίρμα παπουτσιών που απέκτησε διεθνή φήμη με προώθησε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το «Sex and the city», και ταινίες

όπως «Ο διάβολος φοράει Prada». Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε τo 1996 από τον Μαλαισιανό Jimmy Choo στο Λονδίνο και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη βρετανική πρωτεύουσα έναν χρόνο μετά ενώ έχει καταστήματα στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας η Michael Kors θα πληρώσει 230 πένες για κάθε μία μετοχή της Jimmy Choo –που αποτελεί premium 36,5% σε σχέση με την τιμή της μετοχής πριν από την ανακοίνωση της διαδικασίας πώλησης.

Η Michael Kors συναντά δυσκολίες τα τελευταία τρίμηνα με τη μείωση των συγκρίσιμων πωλήσεων καθώς λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τα καταστήματά της.

Ο ίδιος ο Michael Kors τόνισε πως «η Jimmy Choo είναι μια εταιρεία πολυτελών αγαθών που προσφέρει ξεχωριστά υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Θαυμάζουμε το λαμπερό στυλ και την τάση που καθορίζει τη φύση των σχεδίων Jimmy Choo», συμπλήρωσε.

Kors beats on earnings but comp sales fall from CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα