Οι πρώτες εκτιμήσεις για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου

11:21 25/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου είναι διαθέσιμες, σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg απ’ το Λονδίνο.

Ειδικότερα, κατά τις πρώτες ώρες ανοίγματος των προσφορών, η απόδοση του νέου πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,875%.

Θυμίζουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει προσλάβει τις τράπεζες

Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC για να προχωρήσουν στη διαδικασία έκδοσης του πενταετούς ομολόγου.

New greek bond likely to have 4.875% coupon#bonds #Greece pic.twitter.com/zlKODxLENi

— Markus van de Weyer (@mvdweyer) July 25, 2017

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και εν συνεχεία θ’ ακολουθήσει η τιμολόγηση της έκδοσης.

Μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, τότε θα γνωρίζουμε το ποσό των χρημάτων που θα λάβει το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και το επιτόκιο.

Επιτυχία θ’ αποτελέσει η υπερκάλυψη του στόχου (επιτόκιο κάτω απ’ το 4,95%) κι η συμμετοχή Ελλήνων, αλλά και ξένων επενδυτών στο ομόλογο.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα απουσίαζε απ’ τις αγορές τα τελευταία τρία χρόνια και σήμερα, Τρίτη, είναι ημέρα-ορόσημο της επιστροφής της χώρας στις αγορές.

Photo: EPA/OLIVER BERG

The post Οι πρώτες εκτιμήσεις για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα