Trump: Αν συμβεί οτιδήποτε στις ΗΠΑ, την ευθύνη έχει ο δικαστής και η Δικαιοσύνη

07:52 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Επίθεση εναντίον του δικαστή, ο οποίος έκρινε το διάταγμα για τη μετανάστευση ως αντισυνταγματικό και το ακύρωσε προσωρινά, εξαπέλυσε ο Donald Trump μέσω Twitter.

Στην πρώτη του ανάρτηση, ο Trump έγραψε ότι απλώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας δικαστής «θα έθετε τη χώρα μας σε τέτοιο κίνδυνο. Εάν συμβεί οτιδήποτε, ρίξτε τις ευθύνες σε αυτόν και στο δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται μαζικά. Κακό!».

Just

cannot believe a judge would put our country in such peril. If something happens blame him and court system. People pouring in. Bad!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 5, 2017

Ενώ σε δεύτερο tweet του ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ «να ελέγχει ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τους ανθρώπους οι οποίοι εισέρχονται στην χώρα, ωστόσο οι δικαστικές αποφάσεις κάνουν αυτό το έργο ιδιαίτερα δύσκολο».

I have instructed Homeland Security to check people coming into our country VERY CAREFULLY. The courts are making the job very difficult!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 5, 2017

Αξίζει να θυμίζουμε ότι η προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος της απόφασης του δικαστή η οποία «μπλόκαρε» προσωρινά το διάταγμα, απορρίφθηκε από την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη της χώρας.

Συνεπώς, οι πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης, της Λιβύης, του Σουδάν και της Σομαλίας που έχουν στην κατοχή τους έγκυρες βίζες, μπορούν και πάλι να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Λευκός Οίκος και Αμερικανική Κυβέρνηση έχουν προθεσμία μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ) να καταθέσουν επιχειρήματα υπέρ του διατάγματος προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση απ’ την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη.

Photo: Carlos Barria / Reuters

The post Trump: Αν συμβεί οτιδήποτε στις ΗΠΑ, την ευθύνη έχει ο δικαστής και η Δικαιοσύνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα