Αυτό θα πει ανθρωπιά: 80 άνθρωποι χέρι με χέρι έσωσαν 9 κολυμβητές | Video

13:03 12/7/2017 - Πηγή: iPop
| Video

Η ανθρωπιά και η θέληση ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια της λογικής και κάνει τους ανθρώπους δημιουργικούς. Μια πράξη που ξεχειλίζει ανθρωπιά έλαβε χώρα το Σάββατο στο Panama Beach στη Φλόριντα. 80 άνθρωποι έσπευσαν να σώσουν 9 συνανθρώπους τους που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα και κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους.

Στην παραλία άρχισαν να ακούγονται φωνές που καλούσαν για βοήθεια. Στην αρχή οι παρευρισκόμενοι πίστεψαν πως εμφανίστηκε καρχαρίας όμως σύντομα κατάλαβαν πως ορισμένοι από τους κολυμβητές

είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα και κινδύνευαν με πνιγμό.

Τότε ο κόσμος απέδειξε ότι όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί, ανεξάρτητα των δυσκολιών και των συνθηκών που επικρατούν. Χωρίς καμιά οργάνωση και μέσα από μία αυθόρμητη πρωτοβουλία άρχισαν να μαζεύονται και να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να φτάσουν τους κολυμβητές. Η διαδικασία διάσωσης διήρκεσε μία ολόκληρη ώρα.

Τα άτομα που κινδύνευσαν ήταν εννιά στον αριθμό, τα έξι από αυτά μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι περισσότεροι βγήκαν σώοι και αβλαβείς από τα επικίνδυνα νερά. Μια 67χρονη γυναίκα υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Τα εγγόνια της, ηλικίας 8 και 11 ετών, διασώθηκαν πρώτα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως δεν υπήρχε ναυαγοσώστης την δεδομένη στιγμή. Επιπλέον παρόντες ήταν δύο αξιωματικοί οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τον κόσμο να μπει στην παραλία με τον φόβο μήπως η κατάσταση χειροτερέψει. Τελικά δόθηκε αίσιο τέλος στην υπόθεση και αποδείχθηκε η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

The post Αυτό θα πει ανθρωπιά: 80 άνθρωποι χέρι με χέρι έσωσαν 9 κολυμβητές | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα