Αυτή είναι η πρόταση της Lagarde για λύση στο Eurogroup

08:44 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Την πρόταση της Lagarde για λύση στο ερχόμενο Eurogroup δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας πως είναι πιθανό οι εμπλοκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν με το σχέδιό της κατά τη συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως ένα συμβιβασμός μεταξύ των ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη θα άνοιγε τον δρόμο για την εκταμίευση δόσεων, ωστόσο θα μετέθετε το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αργότερα.

Το Reuters

μεταδίδει πως την προηγούμενη εβδομάδα η Christine Lagarde πρότεινε ένα σχέδιο, βάσει του οποίου το Ταμείο θα ενταχθεί τώρα στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η Αθήνα υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, όμως, δεν θα εκταμιεύσει χρήματα μέχρι να αποσαφηνιστεί από την Ευρωζώνη η ελάφρυνση χρέους που θα προσφερθεί στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων σχολιάζει πως το γεγονός ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα δώσει το παρών στο Eurogroup την Πέμπτη, δείχνει τη βούληση του Ταμείου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε στο Reuters πως «όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε στη λύση που περιέγραψε η κ. Lagarde», ενώ ένας δεύτερος αξιωματούχος σημείωσε πως περιμένει μια λύση, η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην κατεύθυνση που περιέγραψε η κ. Lagarde. «Όμως, θα εκταμιευθούν χρήματα από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος, αλλά το χρονοδιάγραμμα μένει να επιβεβαιωθεί».

The post Αυτή είναι η πρόταση της Lagarde για λύση στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα