Αυτά γίνονται στο σώμα σου όταν τρως junk food

13:56 15/3/2017 - Πηγή: iPop

Όπως όλοι γνωρίζουμε το junk food μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας καθώς όχι μόνο δεν περιέχει θρεπτικά στοιχεία, αλλά κυριαρχεί η ζάχαρη και το αλάτι.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που έγινε σε αρουραίους, αποδείχτηκε ότι η υψηλή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού έχει σημαντικές επιπτώσεις στα νεφρά!

Στην παρούσα έρευνα, αρουραίοι katan;alvnan για 8 εβδομάδες junk food όπως

μπισκότα, ζελεδάκια, τυρί και μπάρες σοκολάτας ενώ μία δεύτερη ομάδα αρουραίων κατανάλωνε φαγητό που περιείχε 60% λίπος για 5 εβδομάδες. Ύστερα από ανάλυση των επιπέδων ζάχαρης στο αίμα των αρουραίων και την λειτουργία της ζάχαρης που μεταφέρθηκε στα νεφρά τους, οι ερευνητές είδαν τι έπαθαν τα νεφρά των αρουραίων που έτρωγαν junk food και φαγητό με λίπος σε σύγκριση με τους αρουραίους που πάσχουν από διαβήτη.

Η επίδραση στα νεφρά των αρουραίων όλων των κατηγοριών ήταν αρκετά παρόμοια, καθώς και η αύξηση των επιπέδων ζάχαρης στο αίμα!

Παρόλο που η έρευνα έγινε σε ζώα και ήταν αρκετά μικρή, έδειξε πιθανές παρενέργειες σε ανθρώπους και μας προσφέρει τις απαντήσεις που ζητάμε. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που καταναλώνουν junk food με υψηλή ποσότητα ζάχαρης έχουν μεγάλη πιθανότητα να αποκτήσουν διαβήτη.

Υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις;

Εννοείται, το junk food δεν προσθέτει απλά λίπος στο σώμα μας όπως ήδη γνωρίζαμε αλλά επίσης:

Αναστατώνει τις ορμόνες μαςΑλλάζει την αίσθηση της γεύσης Αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείαςΠαρενέργειες της ζάχαρης :

Σύμφωνα με μία έρευνα αποδείχτηκε ότι μία θερμίδα ζάχαρης είναι πιο επιβλαβής για το σώμα από τι ένας υδατάνθρακας.

Χαμηλά επίπεδα ινσουλίνηςΕπιβλαβές λίπος γύρω από την κοιλιάΦλεγμονήΥψηλή αρτηριακή πίεσηΥψηλός κίνδυνος κατάθλιψηςΚίνδυνος καρδιακής προσβολής

Αν θες λοιπόν να αποφύγεις τον κίνδυνο να αποκτήσεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα πέτα ότι περιέχει ζάχαρη και ξεκίνα υγιεινή διατροφή!

The post Αυτά γίνονται στο σώμα σου όταν τρως junk food appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα