Ταυτοποιήθηκαν τα δύο θύματα της τραγωδίας με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

18:35 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Ταυτοποιήθηκαν τα δύο θύματα της τραγωδίας με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον τρίτο αγνοούμενο.

Οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των σορών των δύο αξιωματικών που έχασαν την ζωή τους λόγω της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι δύο σοροί ανήκουν στον ο συγκυβερνήτη- υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Πανανά και τον ναυτίλο, Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Έρευνες είναι σε εξέλιξη με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντοπίσουν τον κυβερνήτη- υποπλοίαρχο, Αναστάσιο

Τουλίτση.

Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα ακριβή αίτια της συντριβής, πληροφορίες θέλουν το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας να προσέκρουσε σε λόφο της νησίδας και η ουρά του να αποκολλήθηκε.

Το ελικόπτερο, Agusta Bell, του Πολεμικού Ναυτικού αγνοείτο από τις 02:45. Τη συγκεκριμένη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα το στίγμα του χάθηκε.

Στις 9:30 το Υπουργείο σε επίσημη ενημέρωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκε θερμικό ίχνος στη νήσο Κίναρο. Ενώ, όπως σημείωσε στις 7:01 υπήρχε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα όλα τα κομμάτια, καθώς η περιοχή είναι απόκρημνη. Το ουραίο, όμως, τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της νησίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε πως αφιερώνει την συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στους τρεις ήρωες που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός: «Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως οι Έλληνες αξιωματικοί: «Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν λόγια τα οποία να μπορεί να πει κανείς στις οικογένειες τους.

Τη λύπη του για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική του ανακοίνωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής: «Ζήτησα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης».

The post Ταυτοποιήθηκαν τα δύο θύματα της τραγωδίας με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
θυματα ελικοπτερου, θυματα πολεμικου ναυτικου σημερα
Τυχαία Θέματα