Αυστρία: Κανένας φράχτης στα σύνορα με την Ιταλία

22:55 28/4/2016 - Πηγή: iPop

«Δεν θα οικοδομηθεί κανένα τείχος ή φράχτης στο Μπρένερ», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Αυστριακός ΥΠΕΣ μετά την συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «μόνον αν καταστεί αναγκαίο θα κάνουμε ελέγχους σε τραίνα και σε οχήματα, μειώνοντας την ταχύτητα διέλευσής τους. Τυχόν κιγκλιδώματα θα χρησιμεύσουν μόνον για να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο σημείο η κίνηση».

Ο ΥΠΕΣ της Αυστρίας είπε πως θέλησε να μεταβεί στην Ιταλία προκειμένου να εξομαλυνθεί

η κατάσταση με την Ιταλία, η οποία είχε οξυνθεί. «Μπορεί, πάντως, να δημιουργηθούν αίθουσες αναμονής και ταυτοποίησης στα ιταλοαυστριακά σύνορα. Συχνά η Ιταλία και η Αυστρία αφέθηκαν μόνες και για να αποφευχθούν μονομερείς κινήσεις πρέπει να βρεθούν συνολικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, ο ίδιος συμπλήρωση πως η αυστριακή Κυβέρνηση συμφωνεί με την ιταλική πρόταση για «σύμφωνο για την μετανάστευση» , σύμφωνο με το οποίο θα δίνεται χρηματική υποστήριξη στις αφρικανικές χώρες, με αντάλλαγμα τον έλεγχο των συνόρων. Παράλληλα, υποστηρίζει και τις προσπάθειες της Ιταλίας για σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη, αλλά και την πρόταση για πλωτά hot spots.

Photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αυστρία: Κανένας φράχτης στα σύνορα με την Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα