Πράσινο φως ΣτΕ για το σχέδιο ΠΔ για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας των προς κατάσχεση ακινήτων

21:10 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η εμπορική αξία των προς κατάσχεση ακινήτων, όπως επίσης και το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας του ακινήτου που θα βγει σε πλειστηριασμό.

Οι κ.κ.Τσακαλώτος και Παρασκευόπουλος είχαν προχωρήσει σε κατάθεση στο ΣτΕ του σχεδίου ΠΔ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Το σχέδιο ορίζει ως αρμόδιο για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου τον δικαστικό επιμελητή, ο

οποίος θα προσλάβει «πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στην Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών».

Ο εκτιμητής πρέπει «μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία που του τίθεται να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα, δεσμευόμενος παράλληλα για την πιστή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας».

H αμοιβή ορίζεται «εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου», ενώ υπόχρεος για την αμοιβή είναι «ο επισπεύδων την αναγκαστική εκτέλεση (τράπεζα, κ.λπ.) και το ποσό αυτό βαρύνει τελικά εκείνον κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση.

The post Πράσινο φως ΣτΕ για το σχέδιο ΠΔ για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας των προς κατάσχεση ακινήτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα