Αχτσιόγλου: «Τροχοπέδη για την διαπραγμάτευση για τα εργασιακά η στάση του ΔΝΤ»

17:26 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε νέες δηλώσεις για τον ρόλο του ΔΝΤ στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα εργασιακά, προχώρησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτιόγλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ομιλίας που είχε με την Γερμανίδα ομόλογό της, Άντρεα Νάλες.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι το ΔΝΤ αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου

πληροφόρησε την ομόλογό της ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα καίριο ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και όλους τους εργαζομένους της Ελλάδας.

Ως «τροχοπέδη» για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, χαρακτήρισε, μάλιστα, την αρνητική στάση που κρατά το Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο, αν και υπέρ όσω πρεσβέυει η Ελλάδα έχουν ήδη ταχθεί το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει ,επίσης, ότι η Γερμανίδα υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο κεντρικό ζήτούμενο που έθεση η κ. Αχτσιόγλου στην τηλεφωνική τους σύνδεση, ζητούμενο που αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν από κοινού να βρίσκονται σε επικοινωνία για νέες συζητήσεις που ενδέχεται να προκύψουν εν όψει της β’ αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου: «Δεν είναι δυνατόν να κωλυσιεργεί η αξιολόγηση λόγω των εσωτερικών θεμάτων του ΔΝΤ»

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Αχτσιόγλου: «Τροχοπέδη για την διαπραγμάτευση για τα εργασιακά η στάση του ΔΝΤ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα