Αχτσιόγλου: Όχι σε επιπλέον μέτρα- Η Κυβέρνηση αποκλείει τις πρόωρες εκλογές

09:19 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Όχι σε νέα μέτρα αλλά και σε πρόωρες εκλογές λέει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση επιδιώκει έναν «έντιμο συμβιβασμό».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Υπουργός σημείωσε πως η Κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητά νομοθέτηση επιπλέον μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος, «ενώ έχει αποκλείσει τις πρόωρες

εκλογές».

Παράλληλα, η Ε. Αχτσιόγλου σημείωσε πως η ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους Θεσμούς «μέσω ενός έντιμου συμβιβασμού (και όχι μέσω τέταρτου μνημονίου), όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βάση των αρχών που έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός».

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρεθεί η λύση μέσα απ’ τις τεχνικές συζητήσεις αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

Η Ελλάδα έχει τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν και αυτή τη στιγμή είναι καθήκον των δανειστών της να τηρήσουν κι εκείνοι τις δεσμεύσεις τους

Για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, η Υπουργός προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης, η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι «είναι δέσμευση της Κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Για τα εργασιακά, η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η Ευρώπη αλλάζει και συγκλίνει προς τις θέσεις της Ελλάδος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και εκτίμησε πως μένει αυτό να αποτυπωθεί και στους διαπραγματευτές των δανειστών.

Ποιος είναι ο στόχος της ελληνικής πλευράς;

Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Η θέση μας αυτή εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Για τον ίδιο λόγο αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αχτσιόγλου: Όχι σε επιπλέον μέτρα- Η Κυβέρνηση αποκλείει τις πρόωρες εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα