2016: Το τέλος εποχής του Ομπάμα και η (τρομακτική) εκλογή του Τραμπ

09:01 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα στα άλλα «καλά» του 2016, αυτή η χρονιά σήμανε και το τέλος εποχής του Ομπάμα- ενός απ’ τους πιο αγαπημένους πλανητάρχες- λόγω της ολοκλήρωσης της θητείας του και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ανέδειξαν τον Ρεπουμπλικανό με τις ακραίες απόψεις νικητή και την Χίλαρι Κλίντον ηττημένη, παρόλο που οι Αμερικανοί πολίτες που την ψήφισαν ήταν κατά 2 εκατομμύρια περισσότεροι! Κι αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει το γιατί νίκησε ο Τραμπ

ενώ τον ψήφισαν λιγότεροι, ήρθε η ώρα να το μάθεις: Στις ΗΠΑ δεν παίζει τόσο ρόλο ο αριθμός των ψήφων όσο οι εκλέκτορες. Ο Τραμπ κέρδισε γιατί βγήκε νικητής σε πολιτείες που έχουν περισσότερους εκλέκτορες.

Έτσι, απ’ τις 20 Ιανουαρίου 2017 ο κόσμος θα έχει κι επίσημα πλανητάρχη τον Ντόναλντ Τραμπ και η Αμερική θα έρθει και στην πράξη αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της.

Τι σημαίνει, όμως, για τις ΗΠΑ αλλά κι ολόκληρο τον πλανήτη η εκλογή Τραμπ;

Κίνδυνος και αιφνιαδιασμός. Αβεβαιότητα και άγνωστες καταστάσεις. Ο Τραμπ είναι απρόβλεπτος και ακραίος. Όταν ένας άνθρωπος που βοήθησε στο να γίνουν η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία «τάση» και ν’ αποκτήσουν όλο και περισσότερους υποστηρικτές γίνεται ο ισχυρότερος άνδρας στον κόσμο, με την προσφυγική κρίση να μαίνεται, τότε σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καλά.

Απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την εκλογή του, ο Ντ. Τραμπ δεσμεύθηκε να απελάσει ή να φυλακίσει 3 εκατ. παράτυπους μετανάστες. Κι αυτό πριν καν πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Μια σειρά άλλων τομέων που θα υποστούν τις συνέπειες της εκλογής Τραμπ, οι οποίες θα επηρεάσουν σαν ντόμινο την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους, είναι η οικονομία, η εξωτερική πολιτική αλλά και ο τομέας του περιβάλλοντος.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ απ’ την TTP, το εμπόριο με άλλες χώρες, η στρατηγική του Τραμπ σε Ιράκ και Συρία, η πιθανή ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ- Ρωσίας, η κλιματική αλλαγή που είναι «ψεύτικη» κατά τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο, η απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε Μουσουλμάνους– εάν τελικά το κάνει πράξη- είναι μόνο μερικές απ’ τις πιθανές στρατηγικές του Τραμπ που έχουν προκαλέσει παγκόσμιο προβληματισμό.

Γιατί η σύγκριση Ομπάμα- Τραμπ βγάζει τον Ομπάμα νικητή;

Φυσικά κανείς δεν θα «θεοποιήσει» τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απορεί και ο ίδιος για το Νόμπελ Ειρήνης που έχει λάβει, όμως, σίγουρα οι απόψεις του και οι στρατηγικές του δεν έφθασαν στα όρια του ακραίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν προκάλεσε με τις δηλώσεις του.

Αντιθέτως κατάφερε να κάνει πράξη το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που οραματιζόταν- το Obamacare-, έδωσε περισσότερα δικαιώματα στις μειονότητες , ενώ κατάφερε αυτό που δεν είχαν καταφέρει πρόεδροι εδώ και μισό αιώνα, την αποκατάσταση των σχέσεων με την Κούβα.

Tα παιδιά λένε πάντα την αλήθεια

Για να μην σε ζαλίζουμε, όμως, με πολλά λόγια, ήρθε η ώρα να δούμε τη σύγκριση Ομπάμα- Τραμπ μέσα από φωτογραφίες.

Κι επειδή τα παιδιά είναι εκείνα που δεν κρύβουν ποτέ τις αντιδράσεις τους και είναι πιο αυθόρμητα κι ειλικρινή από κάθε ενήλικα, οι παρακάτω φωτογραφίες των δύο πολιτικών με παιδιά θα σου αποδείξουν χωρίς περιττές κουβέντες γιατί όλοι οι Αμερικανοί λένε: «F@ck 2016!».

Και τώρα… ίσως να παρατηρήσεις και μόνος σου ότι αλλάζει το σκηνικό!

Photo: Win McNamee/Getty Images, Pete Souza/ White House

The post 2016: Το τέλος εποχής του Ομπάμα και η (τρομακτική) εκλογή του Τραμπ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα