Σε αναμονή για την κατάθεση της τροπολογίας σχετικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά

08:33 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί, εκτός απροόπτου, στην Βουλή η τροπολογία σχετικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του πριν από δέκα περίπου μέρες.

Η τροπολογία ορίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ αναστέλλεται προσωρινά για τα νησιά που έχουν δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

έχει ήδη προαναγγείλει απ’ την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να υποβάλει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Η εν λόγω τροπολογία θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Το πολυνομοσχέδιο συζητείται απ’ την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα νησιά στα οποία αναφέρεται η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ είναι όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη υπερψηφίστηκε απ’ την Ολομέλεια της Βουλής η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, μια απ’ τις δύο βασικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για μέτρα ανακούφισης.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σε αναμονή για την κατάθεση της τροπολογίας σχετικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα