Trump: Υπέροχο το Brexit- May: Ο Trump είναι 100% υπέρ του ΝΑΤΟ

21:21 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην οικοδόμηση στρατιωτικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βρετανία στάθηκαν η Theresa May και ο Donald Trump κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε της συνάντησης, υπήρχε θετικό κλίμα, με τους δύο ηγέτες να δείχνουν ότι συμφωνούν σε καίριας σημασίας ζητήματα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι προς το παρόν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα πρέπει να διατηρηθούν.

Donald Trump:
Υπέροχο το Brexit

Ως «υπέροχο» χαρακτήρισε ο Trump το Brexit για τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου. «Θα αποδειχθεί ως μία εξαιρετική κίνηση για την Μ. Βρετανία και όχι ένα σφάλμα. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι η σωστή κίνηση. Είναι μία κίνηση που θα αποτελέσει πλεονέκτημα και όχι λάθος».

Για τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε ότι η ΗΠΑ και η Βρετανία είναι φάροι ευημερίας, Δικαιοσύνης και ελευθερίας γι’ αυτό και οι ΗΠΑ σέβονται την κυριαρχία του βρετανικού λαού και τις αποφάσεις του.

«Οι Κυβερνήσεις πρέπει να αφουγκράζονται τους λαούς τους. Μαζί οι δύο χώρες μας από κοινού θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών τους. Είμαστε πεπεισμένοι πως μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις χώρες μας θα είναι αμοιβαία επωφελής».

Για τις κυρώσεις που επέβαλε ο B. Obama σε βάρος της Ρωσίας, ο Trump τόνισε:

Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Στόχος μας είναι να έχουμε αγαστές σχέσεις με όλες τις χώρες. Αν μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις ειδικά με τη Ρωσία και την Κίνα νομίζω πως είναι κάτι που θα θέλαμε πολύ. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε καλές και ισορροπημένες σχέσεις με όλους. Επίσης να υπογραμμίσω πως δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Putin. Μπορώ μόνο να πω πως στη συνάντησή μας θα εκπροσωπήσω τον αμερικανικό λαό γιατί για αυτό τον λόγο έχω εκλεγεί

Ο Donald Trump είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεξικανό Πρόεδρο. Ερωτώμενος για το κλίμα κατά την επικοινωνία τους, ο Trump επισήμανε ότι «είχαμε όντως μία πολύ ενδιαφέρουσα και φιλική συνομιλία με τον κ. Nieto. Νομίζω πως είμαστε στην αρχή μίας σειράς από συζητήσεις με το Μεξικό. Θέλω να γνωρίζετε πως δεν έχω καμία κακία και κανένα μένος έναντι των Μεξικανών, κάθε άλλο. Έχει έρθει όμως η στιγμή να διαπραγματευθούμε από την αρχή τις διακρατικές μας σχέσεις και συμφωνίες καθώς με τους μέχρι τώρα χειρισμούς η Αμερική εμφανίστηκε ως η ανόητη χώρα που δεν ξέρει τι της γίνεται. Από σήμερα όλοι θα πρέπει να ξέρουν πως ξέρουμε πολύ καλά τι μας γίνεται και θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και κάποιοι μας έχουν στερήσει».

Αναφορικά με τον εικονικό πνιγμό ως μέθοδο ανάκρισης, ο Trump σημείωσε ότι «δεν ξέρω αν είναι βασανιστήρια αλλά είναι τεχνικές. Διαφωνώ με τον Υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις ο οποίος δεν πιστεύει πως αυτές οι τεχνικές είναι αποτελεσματικές, αλλά αυτός είναι ο ειδικός και αυτός θα αποφασίζει για αυτά τα θέματα».

Theresa May: 100% υπέρ του ΝΑΤΟ ο Trump

Η Theresa May απ’ την πλευρά της υπογράμμισε ότι «είναι πάντοτε μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στις ΗΠΑ και είναι μεγάλη χαρά να συναντώ τον σημερινό Αμερικανό Πρόεδρο. Συζητήσαμε για αρκετά θέματα και οι συζητήσεις μας θα συνεχιστούν. Είναι πολλά τα θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων και δεν είναι κακό να αναφέρω ότι σε κάποια υπάρχει διάσταση απόψεων».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της που ο Πρόεδρος Trump αποδέχθηκε την πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ και θα επισκεφθεί την Αγγλία μέσα στο έτος.

Για το NATO, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σχολίασε: «Ο κ. Trump είναι βέβαιο πως υποστηρίζει 100% το ΝΑΤΟ και εμείς υποστηρίζουμε την πρότασή του προς τα μέλη της συμμαχίας να δαπανούν όλοι το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα».

Διαβάστε ακόμα:

Οι τρομακτικές εξαγγελίες του Trump και η δόση ρεαλισμού που περιέχουν

Photos: REUTERS/Carlos Barria, Kevin Lamarque

The post Trump: Υπέροχο το Brexit- May: Ο Trump είναι 100% υπέρ του ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα