Trump: Δεν θα επέμβουμε στη Συρία

11:37 12/4/2017 - Πηγή: iPop

«Δεν θα επέμβουμε στην Συρία», διαβεβαιώνει ο Donald Trump σε αποκλειστική συνέντευξη του στη New York Post, λίγα 24ωρα μετά την πυραυλική επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία.

Αν και μετά την πυραυλική επίθεση, ακουγόταν ότι ο Trump προειδοποιεί για νέες ενέργειες στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επέμβει στη Συρία και ότι η πολιτική των

ΗΠΑ είναι η ίδια, δεν έχει αλλάξει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανθρωπιστική πράξη» το πυραυλικό χτύπημα εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, αλλά, όπως είπε, δεν ήταν η απαρχή εκστρατείας για την εκδίωξη του Assad.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν και αποστολή τους είναι να απομακρύνουν τον ISIS, βλέποντας παιδιά να πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε να χτυπήσουν σκληρά τον Assad.

«Η μεγάλη μας αποστολή είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS, αλλά όταν βλέπεις παιδιά να πεθαίνουν με τα πνευμόνια τους καμμένα, τότε έπρεπε να χτυπήσουμε και να τον χτυπήσουμε σκληρά», δηλώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει αν ήταν δύσκολη η απόφαση για το χτύπημα, απάντησε ότι ήταν πολύ δύσκολο καθώς πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.

«Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το «πράσινο φως» όταν ξέρουμε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», είπε. «Θα μπορούσε να χτυπήσουμε περισσότερους στόχους , όμως θέλαμε να δώσουμε να δώσουμε μία πρώτη βολή. Ελπίζουμε ότι ο Assad δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση αερίων».

Ο Trump σε ερώτηση σχετική με μελλοντική συνεργασία με τον Putin απάντησε ότι δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με την Ρωσία.

«Δεν είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, για να το θέσω ήπια. Ο Putin πρέπει να δει πόσο βάρβαρος είναι αυτός ο τύπος…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson στη Μόσχα, ο Τrump σχολίασε πως ευελπιστεί σε συνεργασία με τον Putin, δήλωσε, όμως, ότι «δεν ξέρει» τι θα γίνει.

Σημειώνεται πως αν και η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά, διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα.

The post Trump: Δεν θα επέμβουμε στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα